Negresă cu caramel şi piure de castane

de diaconta in Prajituri, 14 Apr 2012 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea solubila granule
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • Esenta de vanilie
  • Zahar vanilat
  • O lingurita scortisoara
  • Un plic praf de copt
  • Visine din compot
  • Un pachet piure de castane -250 gr
  • Pentru sos caramel:
  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca lichida sau lapte condensat
  • Sare
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 lingurite smantana
  • 2 linguri frisca lichida
  • O lingura miere de albine
  • 2 linguri crema de ciocolata cu alune sau nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu caramel şi piure de castane:

Preparam mai intai sosul caramel.


Untul taiat bucati il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul brun.Lasam pe foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza.Luam cratita de pe foc si adaugam frisca si putina sare.Lasam iar pe foc sa fiarba pana cand scade suficient de mult si obtinem un caramel destul de consistent.Lasam sa se raceasca.


Preparam blatul:


Untul,zaharul,cacaua,cafeaua solubila si laptele,le punem intr-o cratita la foc mic.Le lasam pana cand se topesc si se omogenizeaza.Nu trebuie sa fiarba,doar sa se obisnuiasca unele cu altele.Lasam amestecul sa se raceasca. Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat.Faina o amestecam cu praful de copt. In amestecul racit incorporam galbenusurile mixand bine amestecul. Adaugam si faina cu praful de copt. La final incorporam usor spuma de albusuri, amestecand cu o paleta.


Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Punem deasupra visinele.


Amestecam piureul de castane cu sosul caramel apoi punem deasupra blatului si amestecam putin compozitia la suprafata blatului.


Punem tava la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,pentru 30 de minute. Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca.


Pentru glazura amestecam toate ingredientele(mai putin crema de ciocolata cu alune),punem pe baie de aburi pana cand obtinem un amestec omogen si ciocolata este topita.Lasam sa se racoreasca putin,amestecam cu doua linguri de crema de ciocolata cu alune (sau nuttela),apoi turnam deasupra blatului.


Am facut niste valurele si am presarat bilute de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu caramel şi piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diaconta 1

17.04.2012, 13:03

Ruxy esti o scumpa ca intotdeauna si iti multumesc mult pentru aprecieri chiar daca cred ca sunt exagerate pentru om prajitura
cat despre retetele postate in general pe net,eu cred ca unele sunt gresite fara voie,altele sunt cu intentie,deci nu ne ramane decat sa fim cu bagare de seama
mi s-a intamplat si mie sa mai uit cate ceva,alteori nu mi-a reusit nici propria reteta cand am repetat-o asa am patit acum cu rulada de pui cu legume,m-am gandit eu sa modic ceva care nu era chiar important,s-a dovedit a fi insa esential pentru reusita ei

diaconta 1

17.04.2012, 13:04

Diana multumiri

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 09:21

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Negresă