Felie de lapte

de madi_marin in Prajituri, 27 Noi 2011 | 10574 vizualizari

 

E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit sa o pregătesc si eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeti....

 

INGREDIENTE

Foi:

  •  4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu griş
  • 4 linguri cu făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Cremă:

  • 200 g brânză făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • coaja rasă de la o portocală
  • 4 linguri cu miere
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte:

Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece.


Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, grişul şi praful de copt, apoi cacaoa, uleiul şi laptele. Se omogenizează bine compoziţia apoi se încorporează albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se împarte compoziţia în două şi se coc pentru cca 15 minute în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.


Cand blaturile s-au răcit se poate monta prăjitura punând toată crema între ele. Se dă la rece până a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

madi_marin 1

29.11.2011, 18:31

mena.....multumesc....

ioana_maria 1

20.02.2013, 21:09

am o nelamurire:branza este dulce de vaca sau altfel? deoarece eu trebuie sa o inlocuiesc pt k locuiesc in austria si nu am cum sa cumpar produse Lacteea.

diaconta 1

20.02.2013, 21:11

Ioana_Maria,cu siguranta poti folosi branza de vaci sau orice alta branza cremoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte