Desert crumble cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Mai 2018 | 2665 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost acrisoare, asa ca a iesit un crumble dulce-acrisor, dar tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 50 g pesmet de biscuiti
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu capsuni:

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand se pregatesc capsunile.

Capsunilor li se inlatura coditele, apoi se spala. Daca sunt mari, se taie in doua sau in patru. Se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din aluat. Se adauga capsunile, apoi restul de aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este frumos rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec ''surpriza'' cu mere si prune