Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute

de susu in Prajituri, 17 Iul 2014 | 37223 vizualizari

 

Frageda, ciocolatoasa, umeda si moale in acelasi timp!

 

INGREDIENTE

  • 210 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 200 gr zahar
  • 10 g (1 plic) praf de copt
  • 80 gr ulei (1 cescuta) 
  • un praf de sare
  • 300 ml apa minerala
  • esenta de rom
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala 
  • 1 lingurita coaja lamaie 
  • 1 varf cutit cardamon macinat
  • 1 bol stafide
  • 1 bol nuca
  • ciocolata neagra optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute:

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul se toaca marunt dupa care se amesteca cu ingredientele uscate si stafidele. Adaugati apoi apa, esentele, uleiul si amestecati cu telul dupa fiecare.


Prajitura se coace in forma de silicon la cuptorul cu microunde timp de 9 minute sau la cuptor timp de 40 de minute, neaparat cu testul scobitorii. Daca pe margini e facuta si la mijloc nu, mai lasati-o. Eventual, cand e gata scoateti-o din cuptor sa nu se intareasca prea tare.


 

TIPS-URI

1

Puteti face aceasta prajiturica cu ce va trece prin minte, fructe, nuci, seminte, nuca de cocos

2

Puteti pune 1/2 din aluat in forma, la mijloc banane taiate si apoi restul de aluat.

3

Se pot pune si visine congelate in compozitie, merg de minune cu ciocolata!

4

Daca folositi ciocolata, o dati prin razatoare sau o taiati cubulete mici si o adaugati in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

17.07.2014, 22:35

O bunatate!

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:48

F fina

Raluca57 1

13.09.2014, 07:37

Am facut-o la cuptor, in forma de guguluf. Este minunata! Nebunie de arome, ușor cremoasa, ciocolatoasa. Am pus afine in compoziție si nectarine felii deasupra. O bunătate!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat