Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră

de Crista_Luca in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 7752 vizualizari

 

este o reteta by Lena, căreia îi multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 100 g   unt 
  • 8 linguri zahăr 
  • 4 buc ouă 
  • 5 linguri făină
  • 500 ml  lapte de vacă 
  • 100 gr ciocolată neagră
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră:

 

 

Se separa albusurile de galbenusuri.

Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.

Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.

Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt.

Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

Apoi o rasturnati pe un platou si presarati cu ciocolata neagra , si serviti !

Mie mi+a placut mai mult cand a fost caldă....dar şi  rece este foarte bună !

Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

21.11.2010, 17:31

Vrei sa faci reteta buna?...de pe saitul preferat?
Stai nintel ca nu-i de gluma , uite-acum te-a si placat.
una peste alta draga mea reteta ta e grozava asa ca da-i inainte si nu mai comenta indiferent de ce va mai apare













maria_monica 1

17.05.2013, 19:00

nu credeam sa mai dau de reteta asta. am facut-o o vreme acum cativa ani, apoi au fost alte prajituri favorite si am pierdut reteta.promit s-o incerc. sper ca e asa cum o aveam eu.

DeliciidelaM 1

09.04.2016, 06:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu cirese