Prajitura crocanta,prajitura cu ananas, capsuni si afine

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Mar 2015 | 1096 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 15 gr. drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • faina alba cat cuprinde

Firimituri:

  • 100 gr. unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. faina

Umplutura:

  • 3 linguri de gris
  • 500 gr. capsuni congelati
  • 1 conserva compot de ananas
  • 150 gr. afine congelate

Pentru decor:

  • 1 plic pudra de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta,prajitura cu ananas, capsuni si afine:

Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca 60 minute.


Pentru firimituri amestecam zaharul cu faina si zaharul vanilat, adaugam faina si untul rece.


Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 175 grade. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, transferam apoi foaia in tava, o impungem din loc in loc cu furculita, apoi presaram gris pe toata suprafata (va absorbi lichidul lasat in timpul coacerii de fructe).


Asezam peste stratul ge gris bucatelele de fructe, apoi presaram firimiturile de aluat si dam tava la cuptor cca 40 minute.


Scoatem prajitura, o pudram cu praf de ciocolata alba, lasam la racit, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crocanta,prajitura cu ananas, capsuni si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

01.04.2015, 07:36

Ce prajiturica buna am gasit aici la tine,Claudia!

mena29 1

01.04.2015, 07:37

vreau si eu langa

Bya Ralu 1

10.04.2015, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si banane