Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

de deyutzky in Prajituri, 11 Iun 2016 | 5895 vizualizari

 

Daca aveti albusuri ramase de la alte prajituri, nu le aruncati, pastrati-le la congelator, apoi cand aveti pofta de dulce faceti prajitura asta :)) sau orice prajitura va place. :D Prajitura am vazut-o la Miha si la Panacris, insa am adaptat-o in functie de tava si de ingredientele disponibile. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 450 g albusuri decongelate(cca. 14 albusuri)
  • 1 praf de sare
  • 350 g zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuca macinata
  • 100 g nuca maruntita
  • optional: cca. 150 g cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu albusuri, nuci si cirese:

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase. 

Buunn, deci mixam 1/2 din cantitatea de albusuri cu putina sare, pana cand se fac spuma. Cand veti opri mixerul spuma nu trebuie sa curga. Adaugam treptat 1/2 din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma sta "batz". 

Adaugam 4 linguri de ulei si mixam la viteza mica pana la omogenizare. 

La fel procedam si pentru restul albusurilor, adaugand cantitatile ramase de zahar si de ulei.

Toata spuma de albusuri o punem intr-un bol mai mare. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana la incorporare.

Adaugam acum nuca macinata(50 g) si amestecam usor. 

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, iar in compozitia ramasa se adauga cele 2 linguri de cacao. Se adauga in tava peste compozitia alba si se niveleaza. 

Din loc in loc se pun ciresele spalate si curatate de samburi, iar deasupra se pune nuca maruntita.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox. 25-30 de minute. Facem si testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Va doresc Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu albusuri, nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

29.06.2016, 21:53

Ce prajiturica delicioasa!

dantes 1

02.07.2016, 06:25

Buna!

Xandrinne 1

02.07.2016, 08:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu vin