Prajitura cu alune si ciocolata

de Ela68 in Prajituri, 11 Iul 2013 | 64364 vizualizari

 

Ma gandeam zilele trecute cand am mancat o negresa facuta de fiica mea, ce combinatie as putea realiza cu acel blat minunat, umed si aromat. Am asortat o crema de ciocolata, blat de bezea si crema de alune cu mascarpone.
Langa, am servit un caffe frappe si totul a fost minunat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 2 blaturi cacao :
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 5 gr praf de copt
  • Crema de alune cu mascarpone ( se va imparti, o parte cu alune, cealalta fara, pentru ornat ) :
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr frisca lichida Meggle
  • 3 linguri lichior de cafea( sau crema de whiskey )
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 gr alune de padure
  • Crema ganache :
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • Blat de bezea :
  • 4 albusuri
  • 100 gr alune de padure macinate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingura amidon
  • Decor :
  • cateva alune de padure
  • 2 patratele de ciocolata
  • Sirop de zahar ars :
  • 150 gr zahar tos
  • 200 gr apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si ciocolata:

De obicei incep cu prepararea siropului, ca sa aiba timp sa se raceasca pana incep asamblarea prajiturii. Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda , altfel siropul va iesi amarui. Lasam la racit


Pentru cele doua blaturi de cacao se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Coacem pe rand doua foi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.


Pentru obtinerea blatului de bezea, batem albusurile cu un praf de sare, adugam treptat zaharul, amidonul si la sfarsit alunele macinate. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mic, aproximativ 40 minute.


Pentru crema de alune cu mascarpone : prajim alunele, le decojim si le macinam la robot. Mixam crema de mascarpone cu zaharul pudra si adaugam lichiorul de cafea.Adaugam si frisca batuta. Oprim un sfert din cantitate pentru deasupra, iar restul il amestecam cu alunele macinate.


Incepem asamblarea prajiturii : Asezam prima foaie de cacao in forma cu pereti detasabili, insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop si turnam crema de alune cu mascarpone. Nivelam, lasam la frigider si ne ocupam de crema ganache.


Pentru obtinerea cremei ganache, punem pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca. si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o mixam pana rezulta o crema pufoasa.


Continuam asamblarea prajiturii : peste crema de alune, asezam blatul de bezea, apoi crema ganache si nivelam. Urmeaza ce-a de-a doua foaie de cacao pe care o insiropam , iar deasupra, crema de mascarpone oprita anterior. Nivelam bine si dam la frigider 2-3 ore pana ce crema de mascarpone s-a intarit. Scoatem inelul si decoram cu alune si ciocolata .

 

TIPS-URI

1

Dimenstiunea tavii : 17x27 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Ela68 1

08.08.2016, 20:00

multumesc

dia23 1

29.09.2016, 06:01

cu ce inlocuim lichiorul de cafea? si putem face si alte blaturi de cacaua!

Ela68 1

01.10.2016, 20:16

dia23, putem inlocui lichiorul de cafea cu cafea; se pot face si alte blaturi de cacao, combinatia e infinita, insa gustul nu va fi acelasi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
'Prăjitură pufoasă