Prajitura cu ananas si piersici

de babi5 in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 797 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o prajitura cu fructe fara coacere , mai aveam in casa 1/ 2 jumatate pachet piscoturi si am zis ca o sa mai cumpar si am sa fac crema de la tortul meu de fructe si combinatia o sa fie minunata am trimis pe sora mea dupa piscoturi si a venit cu un pachet de foi ca si piscotul !! nu am mai folosit pina acum bune !! dar imi erau putine pentru tava mea asa ca am combinat foile cu piscoturile si rezultatul , neasteptat de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr zahar
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 intaritor frisca
  • 30 gr gelatina alimentara(3 pliculete)
  • 2 pliculete gelatina incolora (pentru prajituri)
  • 1 esenta fiola portocala
  • 6 piersici mai mari
  • 1 cutie compot ananas 450 gr (cuburi)
  • 1 pachet foi prajitura(pandispan)
  • 1/2 pachet piscoturi(atit am avut)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si piersici:

Prima data am curatat persicile apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas am insiropat .Gelatina alimentara am puso intr-un bol cu 200 ml apa .si am lasato sa se dizolve.400 ml lapte am pus la fiert cu 300 gr zahar si 2 zahar vaniliat.Ouale intregi le-am mixat cu 100 gr zahar si 1:zahar vaniliat apoi am amestecat cu 100 ml lapte rece si compozitia am incorporato in laptele fierbinte mestecind continuu pina devine gros ca o smintina.Cind a fiert luam deoparte si lasam sa se raceasca.Apoi punem ananasul si doua piersici taiate cubulete in crema si gelatina pe care o incalzim pina la punctul de fierbere(atentie nu se fierbe) apoi o o amestecam in crema.Frisca o mixam bine cu intaritorul de frisca apoi crema o


Incorporam in frisca si amestecam cu o paleta apoi compozitia obtinuta o punem in tava peste blat si piscoturi, o nivelam frumos apoi o intoducem in frigider pentru 3 ore, dupa care o scoatem si o ornam cu piersicile si aplicam gelatina incolora ( modul de preparare conform indicatiilor de pe plic) apoi introducem din nou la frigider pina a doua zi , cind o portionam asa cum dorim


.Este un desert tare tare bun.






.




 

TIPS-URI

1

Este o prajitura super buna si racoritoare

2

Este bine de servit a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

14.07.2014, 11:44

Mokuska multumesc

Panacris 1

19.07.2014, 18:11

babi5 1

19.07.2014, 19:06


Multumesc Panacris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ciocolata si zmeura