Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar

de simona72 in Prajituri, 10 Iun 2015 | 1007 vizualizari

 

Si ultima prajitura din categoria dulciurilor cu green sugar... Am ales o prajitura usoara, racoroasa si aromata cu menta in combinatie cu spuma fina de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • pentru crema cu menta:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 500 g iaurt gras grecesc
  • 10 pliculete green sugar
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri esenta de menta
  • pentru spuma de capsuni:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 5 pliculete green sugar
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 1 pastaie vanilie
  • pentru sirop:
  • 100 ml apa rece plata
  • 2 linguri sirop de fructe de padure sau orice sirop aveti
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar:

Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.


Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele si mixam dupa fiecare lingura adaugata pana la incorporarea completa. Adaugam iaurtul mixand la viteza medie pana se incorporeaza si acesta. Punem la hidratat gelatina in putina apa rece, apoi o dizolvam la flacara foarte mica, amestecand mereu pana la dizolvarea completa. Lasam sa se raceasca si o adaugam la crema mixand usor in compozitie. La final adaugam esenta de menta, dupa gust, eu nu am pus mai mult de 2 linguri. Turnati crema peste piscoturi si dati tava la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste complet.


Pentru spuma de capsuni: se curata capsunile si se pun la fiert cu 2-3 linguri apa intr-un vas cu fund dublu cu capac. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic 10 minute. Atentie sa nu faca spuma si sa dea in foc! Se pasireaza capsunile cu blenderul vertical sau la robotul de bucatarie. Piureul rezultat se strecoara printr-o sita pentru a inlatura semintele.In piureul strecurat adaugam semintele de la o pastaie de vanilie. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece, apoi se pune peste piureul de fructe strecurat. Piureul fiind cald spre fierbinte nu mai este necesar sa dizolvam gelatina pe flacara. Amestecam pana gelatina se dizolva si lasam sa se raceasca. Mixam albusurile cu un praf mic de sare, adaugam pliculetele cu green sugar si mixam pana albusurile capata consistenta si se tin de paletele mixerului. Adaugam piureul de capsuni, mixam usor si adaugam spuma peste crema cu menta. Dam tava la frigider pentru alte 2-3 ore, eu am lasat-o peste noapte, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

de preferat este sa nu adaugati prea multa esenta de menta, pentru a nu estompa gustul spumei de capsuni

2

pentru decor am folosit: petale de ciocolata amara, frunzulite de menta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

10.06.2015, 20:33

Ce minunata poate si fi delicata!

Ksenya 1

11.06.2015, 07:32

arata bine si e usor de preparat!

Bya Ralu 1

22.06.2015, 19:52

ce perfect arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!