Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni

de Nadyne in Dulciuri, 18 Dec 2016 | 4932 vizualizari

 

O prajitura ultra rapida delicioasa... Combinatia de gusturi si arome este minunata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 3-4 banane
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni:

     Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie.

   Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient, luam de pe foc si adaugam razatura de lamaie si vanilia. Lasam la racit.

    Tava in care asamblam prajitura, trebuie sa fie cam de marimea foilor de pandispan.

    Punem prima foaie, o ungem cu jumatate din cantitatea de gem, asezam a doua foaie, ungem cu restul de gem si asezam uniform bananele taiate rondele sau pasate cu furculita.

    Deasupra acestora, vine minunata crema de vanilie si apoi ultima foaie.

    Presam putin si dam prajiturica la rece pentru cateva ore.

   

 

 

TIPS-URI

1

Topim o ciocolata amaruie la bain marie, o punem calduta peste ultima foaie si presaram nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Nadyne 1

19.12.2016, 07:08

Multumesc, dragilor!

anca_rm 1

19.12.2016, 12:45

Rapid , frumos si gustos cred ca e tare faina combinatia de banane si capsuni

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 08:08

arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)