Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni

de Nadyne in Dulciuri, 18 Dec 2016 | 3998 vizualizari

 

O prajitura ultra rapida delicioasa... Combinatia de gusturi si arome este minunata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 3-4 banane
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni:

Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie.


Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient, luam de pe foc si adaugam razatura de lamaie si vanilia. Lasam la racit.


Tava in care asamblam prajitura, trebuie sa fie cam de marimea foilor de pandispan.


Punem prima foaie, o ungem cu jumatate din cantitatea de gem, asezam a doua foaie, ungem cu restul de gem si asezam uniform bananele taiate rondele sau pasate cu furculita.


Deasupra acestora, vine minunata crema de vanilie si apoi ultima foaie.


Presam putin si dam prajiturica la rece pentru cateva ore.




TIPS-URI

1

Topim o ciocolata amaruie la bain marie, o punem calduta peste ultima foaie si presaram nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Nadyne 1

19.12.2016, 07:08

Multumesc, dragilor!

anca_rm 1

19.12.2016, 12:45

Rapid , frumos si gustos cred ca e tare faina combinatia de banane si capsuni

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 08:08

arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Miel cu rosii si spanac
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Popsicles - inghetata pe bat cu capsuni si iaurt