Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni

de Nadyne in Dulciuri, 18 Dec 2016 | 948 vizualizari

 

O prajitura ultra rapida delicioasa... Combinatia de gusturi si arome este minunata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 3-4 banane
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni:

Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie.


Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient, luam de pe foc si adaugam razatura de lamaie si vanilia. Lasam la racit.


Tava in care asamblam prajitura, trebuie sa fie cam de marimea foilor de pandispan.


Punem prima foaie, o ungem cu jumatate din cantitatea de gem, asezam a doua foaie, ungem cu restul de gem si asezam uniform bananele taiate rondele sau pasate cu furculita.


Deasupra acestora, vine minunata crema de vanilie si apoi ultima foaie.


Presam putin si dam prajiturica la rece pentru cateva ore.




 

TIPS-URI

1

Topim o ciocolata amaruie la bain marie, o punem calduta peste ultima foaie si presaram nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Nadyne 1

19.12.2016, 07:08

Multumesc, dragilor!

anca_rm 1

19.12.2016, 12:45

Rapid , frumos si gustos cred ca e tare faina combinatia de banane si capsuni

noiinbucatarie 1

20.12.2016, 08:08

arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine