Prăjitură cu bezea de cacao si nuci

de madi_marin in Prajituri, 18 Sep 2011 | 9658 vizualizari

 

Răsfoind un numar mai vechi al revistei ,,Carticica practică - Reţete festive,,.....am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte si a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, crema fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g făină
  • 250 g margarină Unirea
  • 200 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 păstaie de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

  • 6 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu cacao neagră
  • 100 g nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu bezea de cacao si nuci:

Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace timp de 20 de minute la foc mic.

Pentru bezea se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare si zahărul. Se încorporează cu grijă cacaoa cernută şi nuca măcinată.

După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava cu blatul din cuptor şi se întinde deasupra bezeaua. Se mai coace 25 de minute la foc mic, dintre care ultimele  10 minute cu uşa cuptorului întredeschisă.

Se lasă până a doua zi în tava neacoperită după care se poate porţiona. Astfel stratul de deasupra se va întari si va fi crocant şi delicios.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bezea de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura "tavalita"