Prăjitură cu bezea de cacao si nuci

de madi_marin in Prajituri, 18 Sep 2011 | 9519 vizualizari

 

Răsfoind un numar mai vechi al revistei ,,Carticica practică - Reţete festive,,.....am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte si a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, crema fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g făină
  • 250 g margarină Unirea
  • 200 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 păstaie de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

  • 6 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu cacao neagră
  • 100 g nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu bezea de cacao si nuci:

Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace timp de 20 de minute la foc mic.

Pentru bezea se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare si zahărul. Se încorporează cu grijă cacaoa cernută şi nuca măcinată.

După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava cu blatul din cuptor şi se întinde deasupra bezeaua. Se mai coace 25 de minute la foc mic, dintre care ultimele  10 minute cu uşa cuptorului întredeschisă.

Se lasă până a doua zi în tava neacoperită după care se poate porţiona. Astfel stratul de deasupra se va întari si va fi crocant şi delicios.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bezea de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

jolygina 1

20.09.2011, 10:31

arata foarte bine

madi_marin 1

20.09.2011, 17:35

jolygina..... multumesc.....

Lau 1

07.10.2011, 17:04

arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si nuca de cocos