Prajitura cu biscuiti

de raluka93 in Prajituri, 18 Iun 2012 | 25112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 26 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1,5 l lapte
  • 300 g biscuiti
  • 1 plic nes
  • 200 g margarina sau unt
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Mixezi galbenusurile impreuna cu 10 linguri zahar si 1 cana cu lapte rece, pana se dizolva zaharul.Adaugi faina si amesteci pana omogenizezi compozitia.

Incalzesti restul de lapte, iar dupa primul clocot, reduci intensitatea focului si torni treptat compozitia cu faina.Fierbi crema la foc mic, mixand pana se ingroasa, iei vasul de pe foc si incorporezi margarina si zaharul vanilat.

Intr-o tava de 25x35 cm, asezi un strat de biscuiti unul langa altul.Torni crema fierbinte si dupa ce s-a mai racit, acoperi cu restul de biscuiti.

Bati albusurile spuma tare,la bain-marie, impreuna cu 8 linguri de zahar.Caramelizezi restul de zahar pana devine un sirop galbui. Il torni in fir subtire in bezea si amesteci repede, cu telul, apoi incorporezi nesul dizolvat in zeama de lamaie.Intinzi bezeaua pe prajitura si o pastrezi la rece 2 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100