Cheesecake cremos cu ciocolata

de ninaishon in Prajituri, 5 Feb 2011 | 3528 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou,
  • 75g zahar,
  • 50g unt,
  • 25g ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 200g faina

Crema:

  • 750g branza de vaci,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 ml smantana,
  • 100g zahar,
  • 3 oua,
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura:

  • 50g ciocolata,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 ml lapte,
  • 75g faina,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cremos cu ciocolata:





Blat: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm.



Crema: Toate ingredientele pentru crema se pun la robot si se mixeaza pana devin o crema fina si pufoasa. Se toarna crema peste blatul, se uniformizeaza si se da la cuptorul preincalzit la 190°C timp de 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pentru a se raci putin.



Glazura: Se amesteca frisca, laptele, zaharul si ciocolata si se pun pe foc mestecand mereu pana ce a inceput sa se topeasca ciocolata, dupa se adauga cacao si faina si se amesteca bine si se pune din nou pe foc pana se ingroasa putin toata compozitia. Cat era inca fierbinte am turnat deasupra glazura de ciocolata. Dupa ce se mai raceste tot se scoate inelul formei de tort si se muta prajitura pe un platou. Portionati prajitura si o puteti servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cremos cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kamy 1

07.02.2011, 00:19

bun venit buuuuna

vanilla 1

07.02.2011, 14:38

se poate o felie si pentru mine?

adry88 1

04.07.2011, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte