Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi

de DIANA B in Prajituri, 29 Iul 2011 | 8276 vizualizari

 

Am vrut sa fac o prajituri cu biscuiti . Am dat ,,comanda" sa mi se aduca cele necesare , adica biscuiti DARON , (mamicile de copilasi stiu ce moi si aromati sunt) , dar al meu mustacios de un' sa stie ... si mi-a adus niste amarati si piperniciti de biscuiti obisnuiti , care-n comert se numesc populari , norocul meu cu DGRS de-am putut desavarsi praji .
A iesit bunicica , dar s-a consumat integral , mai cu vecinii , mai cu prietenii .........

PS Sa nu uit ... eu v-am dat ingredientele doar ptr cantitatea de biscuiti

 

INGREDIENTE

  • 50 de biscuiti obisnuiti
  • 4 galbenusuri sau 2 oua intregi
  • 100 g faina
  • 200 g zahar,sau 10 lg fructoza
  • 1 plic zahar van
  • 150 g ciocolata menaj
  • esenta rom
  • 200 g unt 85% grasime
  • 300 ml lapte dulce
  • 2-3 lg cacao neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaua. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinuu sa nu se prinda crema de vas.Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom .


Asamblare:Biscuitii se inmoaie-n lapte bine de tot (cred c-ar fi fost mai bine sa-i trec printr-o cafea concentrata) si se aseaza intr-un prim strat pe o foaie de staniol , peste care se toarna 1/4 din crema ; se continua cu inca un strat de biscuiti si unul de crema . Aici eu am epuizat toti biscuitii si-am fost nevoita sa apelez la rezerva de piscoturi (care nu lipseste din casa) , deci am continuat cu piscoturi si cu restul de crema , in alte 2 straturi ... vai , multa crema a fost (la sfarsitul asamblarii , un capat al prajiturii mi s-a pravalit , pffffffffffffffffffff) .Se pudreaza generos cu cacao neagra .


Se da la rece cateva ore bune , dupa care se portioneaza si se serveste .


PS Iar m-am scos cu ceva dulce pe caldurile astea ... si de ce sa nu recunosc NU-MI PLACE SA FAC SI SA COC FOI , na .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

DIANA B 1

09.08.2011, 08:58

@Giorgianab, multumesc

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 09:12

DIANA B 1

01.10.2014, 13:26

@Roxana , ms frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Eclere