Desert prajitura inteligenta

de Lily_Musat in Prajituri, 1 Feb 2011 | 76375 vizualizari

 

Se numeste prajitura inteligenta pentru ca dintr-un aluat moale pe care il punem intr-o tava la cuptor iese o prajitura care isi separa singura blaturile si crema in cuptor. Nici eu nu am crezut pana nu am incercat sa o fac!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr margarina rama
  • 225 gr faina
  • 2 linguri de apa
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 gr zahar 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura inteligenta:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul.

In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut in cuptorul cu microunde (lasam la racit dinainte). Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de vanilie, faina, laptele caldut, si albusurile de ou  batute spuma tare.

Ungem o tava de cca 30/24 cm cu margarina si o tapetam cu faina. Turnam compozitia obtinuta in tava, si o bagam la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la 150 grade, pe gratarul din mijloc.

Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cafea si stafide