Prajitura cu branza, frisca si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 4 Feb 2015 | 2379 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa, cremoasa dar totodata usoara pentru stomac si nu foarte dulce. Ai mei au zis ca e prajitura adunata :)))), pentru ca am pregatit-o cu ingrediente ce le aveam prin frigider si congelator, doar piscoturi a trebuit sa cumpar...Asa se face economie si in acelasi timp ii si rasfeti pe cei dragi ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr miam miam de vanilie sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni congelate
  • 18 piscoturi
  • compot de visine pentru insiropat
  • 4-5 patratele de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, frisca si capsuni:

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.


Blatul:


Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema:


Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata. Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.


Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam. Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema. Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (51)

Rocsi 1

13.02.2015, 20:19

Multumesc Geo.

monik80 1

18.03.2015, 20:28

Rocsi 1

19.03.2015, 21:50

Monik

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!