Prajitura Rudy

de Criss in Prajituri, 27 Oct 2011 | 4023 vizualizari

 

De ce se numeste asa, n-am idee. Dar e o reteta care apare pe foarte multe bloguri. E o prajitura cu branza, cu aluat dat pe razatoare si optiunea mea a fost sa-i pun si o glazura de ciocolata. Reteta originala nu prevede.
Mie nu prea mi-a placut, dar in general nu ma dau in vant dupa prajiturile cu branza.
Am sa pun si reteta, acum nu am timp.
Pozele mi-au iesit aiurea dar n-am ce sa fac. Lumina proasta, aparatul defect si acesta e rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 400 g. faina
  • - 250 g. unt sau margarina
  • - 150 g. zahar
  • - 1 galbenus
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • Crema de branza:
  • - 750 g. branza vaci dulce
  • - 3 oua
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • -putina esenta de rom
  • -stafide (eu n-am avut )
  • - 250 g. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Se amesteca faina, praful de copt si cacaua, se adauga untul, zaharul si galbenusul pana se obtine un aluat maleabil care va fi impartit in doua parti egale. Aluatul se invereste in folie si se pune in congelator 10-15 minute.

Intre timp se prepara crema astfel: se bat albusurile spuma. Separat galbenusurile se amesteca cu zaharul si aromele, se adauga branza si albusurile batute.



Intr-o tava punem hartie de copt, radem pe razatoarea mare o parte din aluat, punem crema de branza si peste crema dam pe razatoare cealalta parte de aluat.


Coacem prajitura la cuptor 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se poate pudra cu zahar si portiona. Eu i-am pus o glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

28.10.2011, 08:23

Multumesc dragelor.

nadina73 1

28.10.2011, 16:50

Mie imi place tare mult ,si eu o fac mereu ,e super buna.

MIUTA 1

28.10.2011, 20:18

Foarte bine arata imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy