Prajitura Rudy

de Moni_alex in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 1599 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu aceasta prajitura.
De mult timp tot am zis ca o sa o fac dar de fiecare data alegeam alta prajitura.
Delicioasa!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Pentru crema:
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat care este elastic si nu se lipeste de mana.


Se imparte aluatul in doua parti egale care se invelesc in folie alimentara si se dau la congelator 10 minute.


Intre timp se pregateste crema: se mixeaza branza de vaci cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza bine.


Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt. Se scoate jumatate de aluat si se rade direct in tava pe razatoarea cu ochiuri mari. Se imparte aluatul razuit pe toata suprafata tavii fara a-l presa prea tare.

Peste aluatul ras punem crema, se niveleaza bine iar deasupra se rade cealalalta jumatate de aluat.


Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 45-50 de minute.


Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza dupa preferinte!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Aurelia 07_07 1

01.03.2016, 10:22

Super!

Rocsi 1

01.03.2016, 20:55

Imi place mult prajitura asta!

Moni_alex 1

01.03.2016, 21:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy