Prajitura Rudy

de Moni_alex in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 1216 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu aceasta prajitura.


De mult timp tot am zis ca o sa o fac dar de fiecare data alegeam alta prajitura.


Delicioasa!


 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Pentru crema:
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat care este elastic si nu se lipeste de mana.

Se imparte aluatul in doua parti egale care se invelesc in folie alimentara si se dau la congelator 10 minute.

Intre timp se pregateste crema: se mixeaza branza de vaci cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt. Se scoate jumatate de aluat si se rade direct in tava pe razatoarea cu ochiuri mari. Se imparte aluatul razuit pe toata suprafata tavii fara a-l presa prea tare.
Peste aluatul ras punem crema, se niveleaza bine iar deasupra se rade cealalalta jumatate de aluat.

Se coace in cuptorul preincalzit  la foc potrivit aproximativ 45-50 de minute.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza dupa preferinte!

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy-0
Prajitura Rudy-1
Prajitura Rudy-2
Prajitura Rudy-3
Prajitura Rudy-4
Prajitura Rudy-5
Prajitura Rudy-6
Prajitura Rudy-7

COMENTARII (7)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

01.03.2016, 10:22

Super!

Rocsi

Rocsi 1

01.03.2016, 20:55

Imi place mult prajitura asta!

Moni_alex

Moni_alex 1

01.03.2016, 21:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!