Prajitura cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Noi 2013 | 4527 vizualizari

 

Am rasfoit si eu niste carticele ca de aia le-am cumparat,sa mai arunc un ochi in ele si am facut o chestie cu ciocolata,nuca si frisca.N-a iesit perfectiunea intruchipata,dar e tare gustoasa......

 

INGREDIENTE

  • 100 g nuca
  • 200 g ciocolata 52 % cacao ( daca aveti mai concentrata e si mai buna)
  • 200 g zahar brun
  • 6 oua
  • 1 plic zahar vanilat burbon
  • Pt.ornat
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Nuca cu ciocolata si 60 de g zahar le bagam in robot si le maruntim. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zahar vanilat, cca 15-20 minute, in functie de rabdarea pe care o aveti. Peste ele adaugam mixtul de nuca si ciocolata. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus, cu miscari lente.T apetam o forma de 26 cm cu hartie de copt, eu am folosit si forma (Merci Timea pentru forma) cu gaura la mijloc. Am turnat compozitia in forma, am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, cu focul moderat, cca 30-35 minute. Se face testul scobitorii ca sa stim ca e gata.

Lasam sa se raceasca, scoatem din forma, punem pe un platou si ornam cu frisca si sos de ciocolata.

Se poate servi si cu dulceata de zmeura....mie aia imi place...

TIPS-URI

1

sincer nu prea a iesit perfect din forma,dar nu-i bai ca nu se vede de frisca

2

recunosc ca n-am avut mare rabdare sa s e racesca bine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti