Prajitura cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Noi 2013 | 1721 vizualizari

 

Am rasfoit si eu niste carticele ca de aia le-am cumparat,sa mai arunc un ochi in ele si am facut o chestie cu ciocolata,nuca si frisca.N-a iesit perfectiunea intruchipata,dar e tare gustoasa......

 

INGREDIENTE

  • 100 g nuca
  • 200 g ciocolata 52 % cacao ( daca aveti mai concentrata e si mai buna)
  • 200 g zahar brun
  • 6 oua
  • 1 plic zahar vanilat burbon
  • Pt.ornat
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Nuca cu ciocolata si 60 de g zahar le bagam in robot si le maruntim. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zahar vanilat, cca 15-20 minute, in functie de rabdarea pe care o aveti. Peste ele adaugam mixtul de nuca si ciocolata. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus, cu miscari lente.T apetam o forma de 26 cm cu hartie de copt, eu am folosit si forma (Merci Timea pentru forma) cu gaura la mijloc. Am turnat compozitia in forma, am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, cu focul moderat, cca 30-35 minute. Se face testul scobitorii ca sa stim ca e gata.


Lasam sa se raceasca, scoatem din forma, punem pe un platou si ornam cu frisca si sos de ciocolata.


Se poate servi si cu dulceata de zmeura....mie aia imi place...

 

TIPS-URI

1

sincer nu prea a iesit perfect din forma,dar nu-i bai ca nu se vede de frisca

2

recunosc ca n-am avut mare rabdare sa s e racesca bine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

05.11.2013, 21:02

Tare buna

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:14

Daca-i cu ciocolata ma bag. Vreau o felie.

anca_rm 1

06.11.2013, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent