Deliciu cu cafea si portocale

de diaconta in Prajituri, 30 Ian 2011 | 10298 vizualizari

 

Pentru ca aveam o galeata de portocale si ma cam saturasem sa beau doar suc,m-am gandit sa fac o prajiturica cu portocale.Pentru blat m-am inspirat de la Julie si asa mi-am potolit si pofta de cafea.Rezultatul este categoric pe gustul meu,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200  gr unt
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • portocale (10 buc)
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina

Jeleu:

  • 350 gr sirop de zmeura
  • 1 1/2 plic tort jelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cafea si portocale:

Blat:


Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.


Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.


Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.


Crema:


Hidratam gelatina cu putina apa rece.


Sucul obtinut de la portocale (aproximativ 900 ml) il punem pe foc.Praful de budinca il amestecam cu 4 linguri de zahar pudra si putin suc de portocale.


Cand fierbe sucul punem budinca si amestecam cu un tel,avand grija sa nu se formeze cocoloase.


Cand amestecul este caldut incorporam gelatina.


Mai lasam crema sa se raceasca,atat cat sa o putem intinde deasupra prajiturii fara a se prelinge pe margini.


Jeleu:


Amestecam gelatina cu siropul si punem pe foc sa dea un clocot.Luam de pe foc si amestecam sa se raceasca pana cand este destul de gros sa-l putem intinde pe prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cafea si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (81)

Ubulika 1

28.02.2011, 15:28

aiaiaiaiai cum arata!!

diaconta 1

28.02.2011, 18:22

Ubulika mersi frumos

Valclaudia 1

13.03.2014, 18:14

ce bine arata! Gand drag, scumpo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Chec "patru sferturi"