Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
cand am inceput sa fac prajitura voiam sa fac una dintre prajiturile lui Miremic http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-de-vis-40995.html,doar ca am avut un accident cu una dintre foi si cum nu mai aveam nuca de cocos am hotarat sa o modific .
Blatul cu mac: batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina alba si macul si praful de copt.Amestecam compozitia cu miscari de sus in jos . Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.
Blatul cu nuca de cocos: Batem spuma albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam faina alba ,nuca de cocos si praful de copt. Turnam compozitia in aceaiasi tava in care am facut blatul cu nuca (tapetata cu hartie de copt ) si dam la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur,pana cand se ingroasa si o lasam sa se raceasca dupa care o amestecam cu frisca batuta spuma .
Asamblarea: Peste blatul cu mac intindem 1/3 din crema dupa care o acoprerim cu biscuiti inmuiati in cafea .Deaspra biscuitilor turnam ciocolata topita pe baie de abur cu untul .Dam prajitura la frigider pana cand ciocolata se intareste. Cand ciocolata s-a intarit turnam deasupra 1/3 din crema ,asezam desupra blatul de nuca de cocos si turnam desupra resul de crema.
Decoram cu ciocolata topita pe baie de abur.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult