Prajitura cu mac si nuca de cocos

de angyb in Prajituri, 31 Iul 2013 | 16911 vizualizari

 

cand am inceput sa fac prajitura voiam sa fac una dintre prajiturile lui Miremic http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-de-vis-40995.html,doar ca am avut un accident cu una dintre foi si cum nu mai aveam nuca de cocos am hotarat sa o modific .

 

INGREDIENTE

  • Blatul cu mac:
  • 4 oua
  • 5 linguri de faina alba
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 50 g mac
  • 1lingurita praf de copt
  • Blat cu nuca de cocos:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina alba
  • 50g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 500 ml frisca
  • Mai avem nevoie:
  • 15-20 biscuiti simpli
  • 1 cana de cafea indulcita
  • 100g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si nuca de cocos:

Blatul cu mac: batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina alba si macul si praful de copt.Amestecam compozitia cu miscari de sus in jos . Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.


Blatul cu nuca de cocos: Batem spuma albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam faina alba ,nuca de cocos si praful de copt. Turnam compozitia in aceaiasi tava in care am facut blatul cu nuca (tapetata cu hartie de copt ) si dam la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur,pana cand se ingroasa si o lasam sa se raceasca dupa care o amestecam cu frisca batuta spuma .


Asamblarea: Peste blatul cu mac intindem 1/3 din crema dupa care o acoprerim cu biscuiti inmuiati in cafea .Deaspra biscuitilor turnam ciocolata topita pe baie de abur cu untul .Dam prajitura la frigider pana cand ciocolata se intareste. Cand ciocolata s-a intarit turnam deasupra 1/3 din crema ,asezam desupra blatul de nuca de cocos si turnam desupra resul de crema.


Decoram cu ciocolata topita pe baie de abur.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Aurelia 07_07 1

01.09.2013, 18:51

nilgun 1

01.09.2013, 20:44

wow

RuxyRux 1

01.09.2013, 21:32

La multi, multi ani frumosi, fericiti si iubiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro