Prajitura alba sau Alba ca zapada

de aziz in Prajituri, 4 Apr 2011 | 31858 vizualizari

 

e adevarat ca-i trebuie trei zile pina sa mori mincind ,timp in care copiii isi mai lasa cite o amprenta pe ici colea ,dar merita efortul din plin.....reteta o am de pe ,,carmen retete,,

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 gr faina
  • 80gr unt
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa amoniac dizolvata in 4 linguri lapte
  • CREMA:
  • 400ml lapte
  • 250 gr unt
  • 2 linguri cu faina eu am pus si una de amidon
  • 250 gr zahar praf merge si mai putin e foarte dulce asa
  • un plic zahar vanilat
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba sau Alba ca zapada:

Foile :


Se amesteca ingredientele. Se obtine un aluat usor de intins din care eu am facut 3 foi pe spatele tavii de aragaz . Cuptorul la 180 grade, cam 5-8 minute. Se scot pe prosop sau gratar .


Crema:


Incalzim lapele pe aragaz numai 300 ml, celelalte 100 ml le amestecam cu faina si amidonul. Aceasta compozitie se toarna apoi peste laptele din oala cand incepe sa fiarba si cu un tel se amesteca continuu pina se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc si invirtim in ea din cind in cind pina se raceste complet. Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei sau il incalziti 25 secunde in cuptorul cu microunde. Cand budinca s-a racit complet adaugam lingura cu lingura in spuma de unt.


Umplem foile avind grija ca ultimul strat, cel de deasupra, sa fie crema. Se da la frigider pina se intareste bine si apoi o taiem in jumatate si o punem una peste cealalta, astfel incit vom avea 6 straturi nu 3. Se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei cam 3 zile ;sau daca este cald ca sa nu se strice lasati-o la frigider . Hai nu ma injurati acum ca merita asteptarea din plin, eu una aproape ca nu mai aveam la ce face fotografia , practic cele 2 rombulete au fost chiar ultimele:)))))sper ca am multumit ,,opinia publica,,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba sau Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (87)

RuxyRux 1

24.10.2012, 20:48

Sper ca esti bine scumpa mea! Te imbratisez!

aziz 1

26.10.2012, 19:39

pupicei inghesuiti tuturor .....santem bine rux multumesc de vizita!!!

babi5 1

29.08.2013, 16:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa (de post)