Baclava

de kryky_55 in Prajituri, 6 Iun 2009 | 11571 vizualizari

 

Reteta turceasca....greceasca , va las pe voi sa hotarati fiindca eu m-am pierdut de mult in detalii :)) , insa va spun ca e foarte buna!merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame foi de placinta
  • 150 grame unt topit
 Umplutura :
  • 400 grame nuca macinata sau taiata marunt
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita scortisoara 
Sirop : 
  • 200 grame zahar
  • 280 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri miere
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol.

Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit.

Puneti 1/3 din umplutura rezultata  peste foi dupa care adaugati alte 3 foi de placinat(nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie in parte),puneti din nou amestecul de nuca ,deasupra puneti inca 2 foi de placinta si din nou amestecul de nuca  ramas iar la final puneti 7-8 foi de placinat.

Portionati ultimul strat de foi de placinte dupa bunul plac(numai stratul de la suprafata) dupa care stropiti cu putina apa si dati la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade apoi scadeti temperatura la 14o si mai lasati asa inca 20 de minute.

Dupa ce ati scos baclavaua din cuptor lasati sa se raceasca putin ,timp in care faceti siropul: fierbeti toate ingredientele pentru sirop ianafar de miere pentru 6-8 minute dupa care adaugati si mierea si mai fierbeti pentru 5 minute la foc domol,apoi turnati uniform peste baclava siropul.Lasati baclavaua deoparte pentru cateva ore ca sa absoarba siropul apoi e gata de servit..

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras 1

06.06.2009, 08:00

Rezolvat!

kryky_55 1

06.06.2009, 13:09

multumec muuult bucataras!
te invit la o baclava !

gaby_gabytza 1

20.09.2011, 20:21

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie