Baclava

de kryky_55 in Prajituri, 6 Iun 2009 | 11778 vizualizari

 

Reteta turceasca....greceasca , va las pe voi sa hotarati fiindca eu m-am pierdut de mult in detalii :)) , insa va spun ca e foarte buna!merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame foi de placinta
  • 150 grame unt topit
 Umplutura :
  • 400 grame nuca macinata sau taiata marunt
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita scortisoara 
Sirop : 
  • 200 grame zahar
  • 280 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri miere
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol.

Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit.

Puneti 1/3 din umplutura rezultata  peste foi dupa care adaugati alte 3 foi de placinat(nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie in parte),puneti din nou amestecul de nuca ,deasupra puneti inca 2 foi de placinta si din nou amestecul de nuca  ramas iar la final puneti 7-8 foi de placinat.

Portionati ultimul strat de foi de placinte dupa bunul plac(numai stratul de la suprafata) dupa care stropiti cu putina apa si dati la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade apoi scadeti temperatura la 14o si mai lasati asa inca 20 de minute.

Dupa ce ati scos baclavaua din cuptor lasati sa se raceasca putin ,timp in care faceti siropul: fierbeti toate ingredientele pentru sirop ianafar de miere pentru 6-8 minute dupa care adaugati si mierea si mai fierbeti pentru 5 minute la foc domol,apoi turnati uniform peste baclava siropul.Lasati baclavaua deoparte pentru cateva ore ca sa absoarba siropul apoi e gata de servit..

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras 1

06.06.2009, 08:00

Rezolvat!

kryky_55 1

06.06.2009, 13:09

multumec muuult bucataras!
te invit la o baclava !

gaby_gabytza 1

20.09.2011, 20:21

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de placinta (greceasca)