Cozonac cu branza

de Michelle in Prajituri, 3 Iul 2009 | 8097 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat:(pentru 2 cozonaci)

  • 50 gr unt topit si racit
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 ou mic
  • 4 linguri de zahar
  • un varf sare
  • un plic de budinca cu gust de frisca
  • 500 gr faina
  • drojdie cat o nuca mai mare

        Umplutura:

  • 300 gr stafide
  • 500 gr branza dulce
  • 1,2 ou
  • gris
  • coaja de lamaie
  • zahar dupa gust

       Glazura:

  • 2 lg zahar
  • unt topit
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura).
Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un sfert din umplutura si se ruleaza.
Apoi fiecare se taie pe lungime pana la jumatate si apoi se impletesc.Se mai lasa la crescut 30 min,dupa care se coc .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

03.07.2009, 15:25

Interesanta reteta. Arata bine si cred ca este foarte bun cozonacul tau

Michelle 1

03.07.2009, 23:22

da a fost ff bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!