Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt

de Geanina87 in Prajituri, 9 Sep 2012 | 22991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g biscuiti digestivi
  • 170 g unt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 12 g gelatina (eu am folosit 3 folii)
  • 300 ml frisca lichida
  • 6 linguri lapte
  • 700 g iaurt indulcit
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt:

Incepem prin a faramita biscuitii (preferabil cu robotul de bucatarie),peste care adaugam untul topit si zaharul brun.Amestecam bine cu o lingura pana cand biscuitii incep sa se lipeasca intre ei.Ungem o tava cu unt, deasupra punem hartie de copt si abia apoi punem compozitia de biscuiti,apasand cu lingura pt. a se nivela.Dam tava la frigider pentru 30 minute.

Intre timp ne apucam de crema: Gelatina am pus-o in apa rece timp de 10 minute pt. a se inmuia,apoi am scurs-o bine si am dizolvat-o in cele 6 linguri de lapte(incalzite in prealabil).Batem frisca pana cand devine tare si o amestecam cu iaurtul si laptele.Amestecam cu grija, dupa care rasturnam crema peste "blatul"de biscuiti.Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.Dupa ce se intareste crema punem si fructele de padure deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti