Prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie

de merisor in Prajituri, 5 Sep 2013 | 74215 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna, cu multa ciocolata in blat, multa nuca, iar budinca de vanilie este fara praf de budinca, am numit-o asa pentru ca am facut o crema de vanilie mai groasa decat de obicei.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr unt + 2 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 300 ml iaurt natural de tara
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 gr nuca taiata

Pentru budinca de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru ornat:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • fulgi de ciocolata amaruie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie:

Eu am folosit un iaurt de tara foarte cremos, cu smantana deasupra, iaurtul ajuta la fragezirea blatului, al meu efectiv a iesit foarte pufos si sfaramicios.


Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si mestecam continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot.


Batem albusurile spuma cu putina sare, iar cand incep sa se intareasca adaugam treptat zaharul si batem continuu, apoi turnam incet ciocolata topita si putin calduta.


Nu mai batem, amestecam circular cu telul, incet, sa nu se lase albusurile.


Dizolvam praful de copt in iaurt, apoi adaugam iaurtul peste albusuri, amestecand de data aceasta cu o spatula de lemn.


Adaugam esenta si in final faina putin cate putin.


Eu am urmarit sa iasa o compozitie putin mai groasa decat la chec, asa ca m-am oprit la 250 gr de faina.


Tapetam tava cu hartie de copt si asezam nuca pe fundul ei, apoi rasturnam blatul si il intindem uniform.


Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, apoi o scoatem din cuptor, o lasam10 minute sa se mai raceasca si rasturnam blatul pe un platou.


Nuca va ramane pe dosul blatului.


Cat timp se coace blatul, pregatim budinca de vanilie.


Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si putin lapte rece, apoi completam cu restul de lapte caldut.


Punem vasul pe foc incet si mestecam continuu pana cand se ingroase budinca, apoi adaugam si esenta de vanilie, omogenizam si ridicam de pe foc.


Batem si frisca cu mixerul pana se intareste.


Rasturnam budica peste blat, fierbinte, nivelam cu lama unui cutit si o lasam asa sa se raceasca dupa care ornam cu frisca si presaram fulgi de ciocolata peste ea.


Putem portiona si servi, nu necesita asteptare ca alte prajituri.

 

TIPS-URI

1

Iaurtul se poate inlocui cu smantana.

2

Dimensiunile tavii au fost 26/36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

ralu_ca 1

17.04.2014, 13:13

Giana 1

23.05.2014, 08:59

La favorite

noiinbucatarie 1

29.02.2016, 10:38

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!