Prajitura ,,Fanta,,

de madi_marin in Prajituri, 11 Sep 2010 | 21125 vizualizari

 

Am pastrat denumirea prajiturii desi nu am folosit suc Fanta pentru glazura. Blatul l-am facut ca la prajitura ,,Krem a la krem,,, iar pentru restul m-am inspirat de aici : http://edithfrincu.blogspot.com/2009/01/prajitura-fanta.html.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)

Crema:

  • 200 g unt
  • 200 g crema de unt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra

Glazura:

  • 800 ml suc de portocale
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 4 linguri rase cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Fanta,,:

Se prepara blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna compozitia in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 de minute dupa care se da la recit.


Pentru crema: se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se dizolva, apoi se adauga branza de vaci si crema de unt. Se omogenizeaza bine.


Peste blatul racit se adauga crema de branza si se da tava la frigider pana la prepararea glazurii.


Glazura: se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet, in loc de lapte folosindu-se suc. Cand e calduta se toarna peste praji si se da la rece din nou pentru 2-3 ore inainte sa fie taiata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Fanta,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

madi_marin 1

05.10.2010, 17:48

nanaalex....ma bucur ca ti+a placut....

miremirc 1

28.10.2012, 09:07

Una din prajiturile mele preferate !

adry88 1

28.10.2012, 10:07

minunata,imi place la nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena