Tarte cu mere si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Noi 2011 | 3005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 50 ml apa rece
  • 120 g faina alba
  • 120 g faina neagra
  • 4 g praf de copt
  • 40 g fulgi de ovaz
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  •  Umplutura:
  • 3 mere rosii(~500 g)
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 g stafide
  • ½ lamaie
  • 1 si 1/2  lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mere si stafide:

Aluat:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina alba se amesteca cu cea neagra si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt,zahar si ou. Se vor obtine firimituri, dar se toarna treptat apa rece si aluatul se leaga. La sfarsit se incorporeaza fulgii de ovaz. Bila de aluat se pune intr-o punga sau folie alimentara si se da 30-40 min la rece.

Umplutura:

Merele se taie cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, apoi se adauga untul si frisca lichida, se amesteca bine. In sosul caramel se adauga cubuletele de mere si scortisoaara. Se tin 5-7 minute pe foc pana se inmoaie putin merele. Stafidele se pun in apa calduta sa se inmoaie, apoi se scurg .

Aluatul se imparte in 7 bucati egale. Formele pentru tarte se ung cu unt. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul si se aranjeaza in tavite(6). Merele se impart in cele 6 forme , se presara si stafidele si putin sos caramel in fiecare. Bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii din care se face un grilaj deasupra.

Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru 25-30 min la temperatura medie-mica pana se rumenesc deasupra. Se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se scot din forme  si se servesc cu zahar pudra sau sos de smantana dulce cu rom.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

danakarin 1

14.11.2011, 20:40

delicioasa, si fotografia, impecabila !!

Anamaria7 1

14.11.2011, 21:00

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 10:08

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere