Tarte cu mere si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Noi 2011 | 1554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 50 ml apa rece
  • 120 g faina alba
  • 120 g faina neagra
  • 4 g praf de copt
  • 40 g fulgi de ovaz
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  •  Umplutura:
  • 3 mere rosii(~500 g)
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 g stafide
  • ½ lamaie
  • 1 si 1/2  lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mere si stafide:

Aluat:


Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina alba se amesteca cu cea neagra si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt,zahar si ou. Se vor obtine firimituri, dar se toarna treptat apa rece si aluatul se leaga. La sfarsit se incorporeaza fulgii de ovaz. Bila de aluat se pune intr-o punga sau folie alimentara si se da 30-40 min la rece.


Umplutura:


Merele se taie cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, apoi se adauga untul si frisca lichida, se amesteca bine. In sosul caramel se adauga cubuletele de mere si scortisoaara. Se tin 5-7 minute pe foc pana se inmoaie putin merele. Stafidele se pun in apa calduta sa se inmoaie, apoi se scurg .


Aluatul se imparte in 7 bucati egale. Formele pentru tarte se ung cu unt. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul si se aranjeaza in tavite(6). Merele se impart in cele 6 forme , se presara si stafidele si putin sos caramel in fiecare. Bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii din care se face un grilaj deasupra.


Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru 25-30 min la temperatura medie-mica pana se rumenesc deasupra. Se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se scot din forme si se servesc cu zahar pudra sau sos de smantana dulce cu rom.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

danakarin 1

14.11.2011, 20:40

delicioasa, si fotografia, impecabila !!

Anamaria7 1

14.11.2011, 21:00

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 10:08

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere