Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie

de merisor in Prajituri, 5 Sep 2013 | 74913 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna, cu multa ciocolata in blat, multa nuca, iar budinca de vanilie este fara praf de budinca, am numit-o asa pentru ca am facut o crema de vanilie mai groasa decat de obicei.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr unt + 2 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 300 ml iaurt natural de tara
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 gr nuca taiata

Budinca de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru ornat:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • fulgi de ciocolata amaruie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie:

Blat: Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si amestecam in continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot.


Batem albusurile spuma cu putina sare, iar cand incep sa se intareasca adaugam treptat zaharul si batem in continuu, apoi turnam incet ciocolata topita si putin calduta.


Nu mai batem, amestecam circular cu telul, incet, sa nu se lase albusurile.


Dizolvam praful de copt in iaurt, apoi adaugam iaurtul peste albusuri, amestecand de data aceasta cu o spatula de lemn.


Adaugam esenta si in final faina putin cate putin.


Eu am urmarit sa iasa o compozitie putin mai groasa decat la chec, asa ca m-am oprit la 250 gr de faina.


Tapetam tava cu hartie de copt si asezam nuca pe fundul ei, apoi rasturnam blatul si il intindem uniform.


Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, apoi o scoatem din cuptor, o lasam10 minute sa se mai raceasca si rasturnam blatul pe un platou.


Nuca va ramane pe dosul blatului. Cat timp se coace blatul, pregatim budinca de vanilie.


Budinca: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si putin lapte rece, apoi completam cu restul de lapte caldut.


Punem vasul pe foc incet si amestecam continuu pana cand se ingroasa budinca, apoi adaugam si esenta de vanilie, omogenizam si ridicam de pe foc.


Batem si frisca cu mixerul pana se intareste.


Rasturnam budinca peste blat, fierbinte, nivelam cu lama unui cutit si o lasam asa sa se raceasca dupa care ornam cu frisca si presaram fulgi de ciocolata peste ea.


Putem portiona si servi, nu necesita asteptare ca alte prajituri, dar este buna si rece, din frigider.

 

TIPS-URI

1

Iaurtul se poate inlocui cu smantana.

2

Eu am folosit un iaurt de tara foarte cremos, cu smantana deasupra, iaurtul ajuta la fragezirea blatului, al meu efectiv a iesit foarte pufos si sfaramicios.

3

Dimensiunile tavii: 26x36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (78)

ralu_ca 1

17.04.2014, 13:13

Giana 1

23.05.2014, 08:59

La favorite

noiinbucatarie 1

29.02.2016, 10:38

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache