Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

de xana in Prajituri, 30 Ian 2014 | 41578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri(am avut congelate)
  • 300 gr zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura amidon
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 de plic de budinca de caramel (45 gr)
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 2 piersici din conserva
  • Decor:
  • caramel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici:

Incepem prin a bate cu mixerul albusurile cu un praf de sare si otetul pana devin pufoase, apoi adaugam putin cate putin(cate o lingura) din zahar pana il terminam, batand pana se topeste tot zaharul iar albusurile devin ca o crema, care formeaza turturi cand ridicam paletele. Adaugam amidonul cernut si mai mixam cateva secunde.


Punem hartie de copt in 2 tavi si desenam pe aceasta 3 cercuri(am folosit o farfurie pentru desert, de cca 19 cm), 2 cercuri pe hartia primei tavi si un cerc pe hartia celei de-a doua. Impartim apoi in mod egal bezeaua, si o intindem atat cat tine linia cercului. Dam tavile la cuptorul pre-incalzit la 160 de grade pentru cca o ora. Dupa 30 de minute, schimbam locul tavilor: cea care era deasupra merge dedesubt si invers, ca sa se coaca uniform. Inchidem apoi cuptorul si lasam sa se raceasca complet fara a le scoate din cuptor, dar cu usa acestuia intredeschisa.


Pentru crema, amestecam frisca lichida cu praful de budinca pana se omogenizeaza si le punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste, adaugam iaurtul si amestecam bine.


Piersicile le taiam in felii subtiri si le punem la scurs intr-o sita.


Cand bezelele s-au racit complet, le desprindem cu grija de pe hartia de copt si incepem asamblarea: o foaie de bezea, jumatate din crema, jumatate din feliile de piersici, apoi alta foaie de bezea, restul de crema si restul de piersici, terminand cu ultima foaie de bezea.


Stropim cu caramel lichid si dam la frigider pana a doua zi cand se va putea taia mai bine, asta daca aveti rabdare :)

 

TIPS-URI

1

M-am folosit de un posh pentru a pune crema, deoarece foile sunt prea fragile pentru a intinde crema cu o spatula, de exemplu.

2

A doua zi foile devin mai moi in interior dar deasupra si pe margini raman crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

xana 1

17.06.2014, 00:09

Ela68 1

27.07.2014, 17:24

exceptional !

xana 1

27.07.2014, 18:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune