Rulada cu dovleac si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 22 Feb 2017 | 477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 4 oua medii
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g piure dovleac fiert
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 varf cutit sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru ornat:
  • 30 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac si ciocolata:

Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.


Intr-un vas, mixezi ouale cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.


Adaugi piureul de dovleac in compozitia de oua si zahar si amesteci cu grija, de jos in sus.


Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cerni printr-o sita deasa.


Adaugi treptat faina cernuta si scortisoara in compozitia de oua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.


Tapetezi tava de cuptor cu hartie de copt si adaugi aluatul ruladei.


Coci rulada, in cuptorul peincalzit la 180°C, pentru cca. 12-15 minute.


Scoti rulada cu dovleac din cuptor si o rastorni, cu tot cu hartia de copt, pe o alta bucata de hartie de copt. Indepartezi hartia de copt pe care a fost coapta rulada, apoi o acoperi cu un prosop de bumbac, o rulezi si o lasi sa se raceasca complet.


Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru cateva ore.


Intinzi foaia de rulada si o umpli cu crema de ciocolata apoi o rulezi. Invelesti rulada in folie de plastic / aluminiu si o dai la rece pentru 1-2 ore. Dupa repaos, o ornezi cu ciocolata topita pe baie de abur si o tai felii (dupa ce s-a intarit ciocolata).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

23.02.2017, 16:48

Da, a fost delicioasa si a fost apreciata de musafiri.

miki_a 1

26.02.2017, 12:31

oanapl 1

26.02.2017, 13:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata