Rulada cu dovleac si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 22 Feb 2017 | 2447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 4 oua medii
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g piure dovleac fiert
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 varf cutit sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru ornat:
  • 30 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac si ciocolata:

Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.

Intr-un vas, mixezi ouale cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

Adaugi piureul de dovleac in compozitia de oua si zahar si amesteci cu grija, de jos in sus.

Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cerni printr-o sita deasa.

Adaugi treptat faina cernuta si scortisoara in compozitia de oua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.

Tapetezi tava de cuptor cu hartie de copt si adaugi aluatul ruladei.

Coci rulada, in cuptorul peincalzit la 180°C, pentru cca. 12-15 minute.

Scoti rulada cu dovleac din cuptor si o rastorni, cu tot cu hartia de copt, pe o alta bucata de hartie de copt. Indepartezi hartia de copt pe care a fost coapta rulada, apoi o acoperi cu un prosop de bumbac, o rulezi si o lasi sa se raceasca complet.

Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru cateva ore.

 Intinzi foaia de rulada si o umpli cu crema de ciocolata apoi o rulezi. Invelesti rulada in folie de plastic / aluminiu si o dai la rece pentru 1-2 ore. Dupa repaos, o ornezi cu ciocolata topita pe baie de abur si o tai felii (dupa ce s-a intarit ciocolata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe