Prajitura cu blat de cacao si bezea cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 29 Apr 2015 | 2583 vizualizari

 

Am gasit reteta prin caietul cu retete al mamei. Mi-a atras atentia numele prajiturii, care totodata m-a si amuzat: "Prajitura foarte buna". Si am zis, ia sa vad si eu cat poate fi de buna! Isi merita denumirea!

 

INGREDIENTE

Blat cacao:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg de apa rece
  • 200 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Blatul alb (de bezea):

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 200 g nuca prajita si taiata marunt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200-250 g crema alune Choco Nuss

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cacao si bezea cu nuca:

Blat cacao: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca spuma se adauga alternativ apa si zaharul cate putin mixand bine dupa fiecare. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna in doua reprize peste spuma amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 25x35 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 minute sau pana cand este copt blatul (se face testul cu scobitoarea). Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Blatul de bezea: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat mixand bine pana obtinem o spuma tare. Se pun cele doua linguri de faina apoi nuca prajita si taiata marunt. Se toarna compozitia in aceeasi tava, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 25-30 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in tava.


Crema: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat si faina, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se pune untul si se omogenizeaza. Se lasa la racit.


Blatul de cacao se taie in doua pe orizontala. Se aseaza un blat pe un platou, se unge cu crema de alune, apoi cu jumatate din crema de vanilie. Se aseaza cu grija blatul de bezea, se unge cu crema de alune, restul de crema de vanilie si se pune cel de-al doilea blat de cacao.


Intr-o craticioara se pune ciocolata, laptele si untul si se pun pe foc sa se topeasca. Se omogenizeaza bine apoi se toarna peste prajitura, se intinde uniform si se da putin la rece pentru a se intari glazura. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la crema de alune si se unge doar cu crema de vanilie.

2

Eu am respecat cantitatile de zahar din reteta dar se poate pune mai putin, fiind destul de dulce asa.

3

Atentie la manevrarea blatului de bezea, fiind destul de casant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

tarasmariana 1

01.05.2015, 06:29

Delicioasa!

dantes 1

02.05.2015, 08:27

Buna!

mirela0911 1

03.05.2015, 16:24

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandina