Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

de Nadyne in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 2547 vizualizari

 

O prajitura fina, care imbina perfect gustul ciocolatei cu cel al vaniliei. De pus pe masa de sarbatori...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 g unt
  • 300 g faina
  • 250 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 60 g cacao
  • 250 g zahar
  • 120 ml iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de cafea

Pentru mousse:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina granule
  • 3 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa fin de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie:

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul.


Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins cu putin otet.


Coacem blatul in tava(36cm/26cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade, timp de 40-45 minute. Nu trebuie copt excesiv.


Pentru mousse-ul de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa. Punem laptele la incalzit si turnam compozitia in fir subtire. Lasam la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana cand avem textura unei budinci.


Gelatina hidratata in 50 ml apa rece se adauga in crema dupa ce aceasta s-a racorit putin si se amesteca energic. Urmeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.


Frisca lichida, care trebuie sa fie foarte rece, se mixeaza si se incorporeaza treptat in crema de vanilie racita.


Peste blatul de ciocolata turnam mousse-ul de vanilie, nivelam uniform si dam la rece peste noapte sau macar cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cristinutanicolita 1

30.12.2016, 08:00

Delicioasă

Nadyne 1

30.12.2016, 10:34

miki_a 1

30.12.2016, 13:28

Waw! îmi place foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata