Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

de Nadyne in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 8511 vizualizari

 

O prajitura fina, care imbina perfect gustul ciocolatei cu cel al vaniliei. De pus pe masa de sarbatori...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 g unt
  • 300 g faina
  • 250 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 60 g cacao
  • 250 g zahar
  • 120 ml iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de cafea

Pentru mousse:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina granule
  • 3 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa fin de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie:

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul.


Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins cu putin otet.


Coacem blatul in tava(36cm/26cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade, timp de 40-45 minute. Nu trebuie copt excesiv.


Pentru mousse-ul de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa. Punem laptele la incalzit si turnam compozitia in fir subtire. Lasam la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana cand avem textura unei budinci.


Gelatina hidratata in 50 ml apa rece se adauga in crema dupa ce aceasta s-a racorit putin si se amesteca energic. Urmeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.


Frisca lichida, care trebuie sa fie foarte rece, se mixeaza si se incorporeaza treptat in crema de vanilie racita.


Peste blatul de ciocolata turnam mousse-ul de vanilie, nivelam uniform si dam la rece peste noapte sau macar cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cristinutanicolita 1

30.12.2016, 08:00

Delicioasă

Nadyne 1

30.12.2016, 10:34

miki_a 1

30.12.2016, 13:28

Waw! îmi place foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina