Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

de mirela0911 in Prajituri, 9 Sep 2015 | 2346 vizualizari

 

Ma cam incurcau prin congelator niste albusuri si o punguta cu capsuni. M-am tot gandit ce sa fac din ele si intr-un final a iesit o prajitura tare buna, cu termen de valabilitate de 24 de ore! :))) Mai mult nu tine! :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 85 g nuca de cocos
  • 7 lg faina
  • 1 praf de copt

Jeleu de capsuni:

  • 300-350 g capsuni congelate
  • 100 g zahar
  • 2 lg amidon alimentar
  • 50-60 ml apa

Mai avem nevoie:

  • 2 foi de napolitane
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane:

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu ajutorul unei palete. La fel se procedeza si cu faina, pana se omogenizeaza compozitia pentru blat. Se tapeteaza tava de la cuptor cu hartie de copt, se toarna spuma, se niveleaza si se da la ciptor la 180 de grade pt cca 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.


Jeleul de capsuni: Se scot capsunile din congelator si se lasa sa se dezghete. Siropul pe care-l lasa se pune intr-o craticioara in timp ce capsunile se taie bucati mai mici, feliute. Se pun si acestea in cratita impreuna cu zaharul si se pun pe foc sa fiarba cateva minute. Amidonul se dizolva in lapte, se toarna peste capsuni amestecand repede sa nu faca cocoloase. Daca iese prea gros se mai poate adauga putina apa.


Se scoate blatul din tava impreuna cu hartie de copt. Se unge deasupra cu jumatate din jeleul de capsuni, apoi se lipeste foaia de napolitana. Se apasa putin pentru a face priza buna. Se aseaza prajitura pe o tava, dar pe partea cu napolitana. Se desprinde cu grija hartie de copt, se unge cu restul de jeleu si se pune cea de-a doua foaie de napolitana.


Se pune ciocolata impreuna cu laptele pe foc pana se topeste bine si se omogenizeaza. Se unge foaia de deasupra cu liniute de ciocolata, dupa care se da la rece peste noapte sau pana se vor inmuia putin foile de napolitana.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui jeleul de capsuni cu gem de care preferati.

2

Se poate da la rece si pentru 2-3 ore, acoperita cu o punga, se vor inmuia mai repede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

dantes 1

10.09.2015, 12:02

Delicioasa!

miki_a 1

10.09.2015, 15:34

Ce prajitura delicioasa!

Aletta 1

10.09.2015, 21:06

Bravo, Mirela. mereu faci cate ceva delicios.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Grony