Desert prajitura cu rubarba si bezea

de Corinuta in Prajituri, 9 Oct 2017 | 173 vizualizari

 

Delicioasa de ti se topeste in gura. Am facut-o de nenumarate ori pentru ca nu ne mai saturam de ea. E dulce, e pufoasa si putin acrisoara de la rubarba. Noua ne-a placut la superlativ.

 

INGREDIENTE

  • 6 tije de rubarba
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie

Ptr bezea:

  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba si bezea:

Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza bine, trebuie sa rezulte un aluat grosut ca pentru chec. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se aseaza bucatile de rubarba. Daca aluatul este consistent, ca pentru chec, rubarba nu se va lasa pe fundul tavii.


Pentru bezea: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam pe rand cate o lingura de zahar iar la sfarsit zeama de lamaie. Cand zaharul s-a topit, nu se mai simt cristalele, bezeaua se asaza deasupra aluatului si se intinde cu o lingura sau paleta, ce aveti la indemana.


Se da prajitura la cuptorul incins la 180-200 de grade C, circa 25-30 de minute. Se verifica aluatul din mijlocul tavii cu o scobitoare, daca inca este in stare lichida, il mai dati 10 minute la cuptor la 180 de grade C.


 

TIPS-URI

1

reteta cred ca merge si cu alte fructe: capsuni, afine, caise, piersici, etc. doar ca cele mari vor trebui taiate cubulete

2

daca faceti in tava mai mica (de ex. 22x26 cm), o sa iasa mai aspectuoasa si mai inalta

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

dantes 1

10.10.2017, 09:04

Buna!

Corinuta 1

10.10.2017, 10:57

E tare buna Miha, am mancat de m-am speriat de mine

Corinuta 1

10.10.2017, 10:58

Mulțumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate