Desert prajitura cu rubarba si bezea

de Corinuta in Prajituri, 9 Oct 2017 | 24113 vizualizari

 

Delicioasa de ti se topeste in gura. Am facut-o de nenumarate ori pentru ca nu ne mai saturam de ea. E dulce, e pufoasa si putin acrisoara de la rubarba. Noua ne-a placut la superlativ.

 

INGREDIENTE

  • 6 tije de rubarba
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie

Ptr bezea:

  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba si bezea:

Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza bine, trebuie sa rezulte un aluat grosut ca pentru chec. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se aseaza bucatile de rubarba. Daca aluatul este consistent, ca pentru chec, rubarba nu se va lasa pe fundul tavii.

Pentru bezea: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam pe rand cate o lingura de zahar iar la sfarsit zeama de lamaie. Cand zaharul s-a topit, nu se mai simt cristalele, bezeaua se asaza deasupra aluatului si se intinde cu o lingura sau paleta, ce aveti la indemana.

Se da prajitura la cuptorul incins la 180-200 de grade C, circa 25-30 de minute. Se verifica aluatul din mijlocul tavii cu o scobitoare, daca inca este in stare lichida, il mai dati 10 minute la cuptor la 180 de grade C.

 

TIPS-URI

1

reteta cred ca merge si cu alte fructe: capsuni, afine, caise, piersici, etc. doar ca cele mari vor trebui taiate cubulete

2

daca faceti in tava mai mica (de ex. 22x26 cm), o sa iasa mai aspectuoasa si mai inalta

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

Corinuta 1

10.10.2017, 10:57

E tare buna Miha, am mancat de m-am speriat de mine

Corinuta 1

10.10.2017, 10:58

Mulțumesc

IngeBungeac 1

17.06.2018, 06:45

De buna e buna dar bazeaza pusă la cuptor o data cu toată prăjitură se lasa si nu mai arată a bezea deci trebui e pusă doar cu câteva minute înainte să scoatem prăjitură din cuptor de tot.si lăsată doar pînă se rumeneste un pic deasupra.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine