Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

de Sim0na in Prajituri, 4 Apr 2015 | 9726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 100 g frisca
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Ptr. decor: ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie:

Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus. Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20x30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema: Glabenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta. In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie. Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o .


Va invit la o bunatate de prajitura!!



Inspiratie: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie/


Multumesc Miha!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

jolygina 1

06.04.2015, 01:08

loretta2 1

08.04.2015, 23:20

e bun, dar blatu ii prea subtire. trebuie asa sau trebuia mai gros?

Sim0na 1

09.04.2015, 07:23

Loretta, blatul este suficient de inalt. Poate nu-i relevant din pozele postate, in ultima poza se vede mai bine. Nu stiu cat de gros "trebuia", prajitura a fost foarte echilibrata cu blatul asta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de caise