Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

de Sim0na in Prajituri, 4 Apr 2015 | 23463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 100 g frisca
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Ptr. decor: ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie:

Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus. Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20x30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema: Glabenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta. In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie. Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o .

Va invit la o bunatate de prajitura!!

Inspiratie: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie/

Multumesc Miha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

loretta2 1

08.04.2015, 23:20

e bun, dar blatu ii prea subtire. trebuie asa sau trebuia mai gros?

Sim0na 1

09.04.2015, 07:23

Loretta, blatul este suficient de inalt. Poate nu-i relevant din pozele postate, in ultima poza se vede mai bine. Nu stiu cat de gros "trebuia", prajitura a fost foarte echilibrata cu blatul asta.

AndreiaMiron 1

07.02.2019, 13:43

Cam subtire mia iesit si mie blatul, clar nu a crescut sufficient, cauza o fi faina sau praful de copt?

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Parlament