Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

de nycu_rm in Prajituri, 23 Sep 2016 | 1256 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi simpli (populari)
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte sau apă
  • 3 linguri zahăr
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 2 bucăţi rahat (sau mai multe, după gust)
  • 100 g nuci
  • 3-4 curmale
  • 50 g stafide
  • 3 linguri rom
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci


Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii şi nucile, pentru a fi mai crocante, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare. Într-un castronel, separat, se hidratează stafidele în 3 linguri de rom. Se taie bucăţele curmalele şi rahatul şi se aşază peste biscuiţi şi nuci.Se pun laptele şi zahărul într-o crăticioară, se aduc la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă până se topeşte. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilat şi se amestecă bine până se omogenizează ca un sos. În castronul cu biscuiţi, nuci şi curmale se adaugă stafidele hidratate (cu tot cu rom) şi apoi se toarnă peste toate ingredientele sosul de cacao preparat. Se amestecă uşor pentru a se îmbiba bine cu sos, având grijă ca biscuiţii să nu se sfărâme prea tare.Se întinde pe planşetă o folie alimentară, se toarnă compoziţia modelată sub formă de sul (salam), apoi se rulează strâns folia în jurul compoziţiei. Se pune acest salam de biscuiti la frigider pentru circa 4-5 ore sau peste noapte, se scoate din folie, se tăvăleşte prin fulgi de cocos şi se serveşte tăiat felii groase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

26.09.2016, 09:51

Ksenya 1

06.10.2016, 09:27

buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata