Prajitura cu branza

de silvi0ara in Prajituri, 6 Dec 2010 | 7510 vizualizari

 

De obicei la baza acestei prajituri se folosesc biscuitii,dar cum nu aveam in casa decat piscoturi,le-am folosit.Si trebuie sa spun ca au iesit mult mai buni decat biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 100g unt topit
  • 400g urda dulce
  • 400g smantana
  • 300ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic CremeOle vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Puneti piscoturile la robot sa-i sfaramati bine.Ii transferati apoi intr-un vas si adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie.



Turnati apoi piscoturile intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform. Introduceti forma de tort la frigider si lasati-o timp de 10 minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si incepeti prepararea cremei de branza.



Intr-un castron mare puneti urda dulce, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena ,adaugati smantana,amestecati bine,apoi incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand.

Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si frisca lichida si amestecati pana obtineti o crema omogena,iar la final puneti amidonul si plicul de CremeOle.Amestecati bine.Scoateti forma de tort de la frigider si turnati crema de branza in forma,apoi introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, dati prajitura la frigider si lasati-o la rece minim 4 ore.



Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti-o din frigider si indepartati inelul formei de tort (ajutati-va de un cutit daca s-a lipit de margini). Dupa ce ati scos inelul formei de tort, presarati zahar pudra pe deasupra si mutati prajitura pe un platou.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

tanyapatap 1

07.12.2010, 11:15

lia maria 1

07.12.2010, 11:36

waw! ce as mai papa si eu o felie

divainbucatarie 1

07.12.2010, 12:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beijos de Mulata
  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite cu banane si crema de ciocolata

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 18:47

Spumata de zmeura

ieri la 12:00

Supa de dovleac cu smantana

pe 13.07 la 20:53

Salata Floare, cu fasole verde, porumb si carne de vitel

pe 13.07 la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat