Prajitura cu branza

de silvi0ara in Prajituri, 6 Dec 2010 | 6268 vizualizari

 

De obicei la baza acestei prajituri se folosesc biscuitii,dar cum nu aveam in casa decat piscoturi,le-am folosit.Si trebuie sa spun ca au iesit mult mai buni decat biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 100g unt topit
  • 400g urda dulce
  • 400g smantana
  • 300ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic CremeOle vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Puneti piscoturile la robot sa-i sfaramati bine.Ii transferati apoi intr-un vas si adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie.



Turnati apoi piscoturile intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform. Introduceti forma de tort la frigider si lasati-o timp de 10 minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si incepeti prepararea cremei de branza.



Intr-un castron mare puneti urda dulce, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena ,adaugati smantana,amestecati bine,apoi incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand.

Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si frisca lichida si amestecati pana obtineti o crema omogena,iar la final puneti amidonul si plicul de CremeOle.Amestecati bine.Scoateti forma de tort de la frigider si turnati crema de branza in forma,apoi introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, dati prajitura la frigider si lasati-o la rece minim 4 ore.



Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti-o din frigider si indepartati inelul formei de tort (ajutati-va de un cutit daca s-a lipit de margini). Dupa ce ati scos inelul formei de tort, presarati zahar pudra pe deasupra si mutati prajitura pe un platou.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

tanyapatap 1

07.12.2010, 11:15

lia maria 1

07.12.2010, 11:36

waw! ce as mai papa si eu o felie

divainbucatarie 1

07.12.2010, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire