Prajitura cu branza

de Miha in Prajituri, 22 Mai 2013 | 5333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • +
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • coaja de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema si isi tripleaza volumul. Se pune apoi si uleiul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat in compozitie, alternand cu laptele. Punem cate 4 linguri de faina, apoi 3 de lapte… si tot asa pana terminam.


Vom obtine o compozitie cam ca o smantana mai groasa, pe acre o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.


Branza de vaci o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si o mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.


Gustati! Daca o sa considerati ca mai trebuie zahar, puneti dupa dorinta.


O punem in tava peste compozitia pentru blat, apoi cu o lingura sau spatula amestecam usor cele 2 compozitii, formand spirale in tava.


Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste usor.


Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Tati63 1

09.06.2013, 22:15

Buna Miha,azi am facut prajitura aceasta a ta, pas cu pas...e foarte gustoasa numai ca ceva am facut gresit caci nu a crscut asa de mult, nu arata ca a ta din fotografie, tava in care am facut-o e de 29x32 poate din acest motiv. data viitoare voi face intr-o tava de tort.
Am salvate multe retete de la tine, din pacate nu am reusit sa le probez pe toate:-(
Multumesc :-)

Miha 1

09.06.2013, 23:01

Prajitura nu iese foarte inalta, se vede si din poze ca nu e mai inalta decat tava. Stiu eu? Sa tot fie asa de vreo 2 degete...

Tati63 1

17.06.2013, 11:10

daca nu trebuie sa fie inalta, atunci mi-a iesit cum trebuia, nu am gresit nimic :-)
Data viitoare voi incerca intr-o tava de tort ca sa iasa mai inalta ;-)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao