Prajitura cu branza

de Dea_Dea in Prajituri, 12 Iun 2013 | 5489 vizualizari

 

O prajitura cu foi fragede care a facut senzatie in casa :))

 

INGREDIENTE

FOILE :

  • 300 gr faina(+3 linguri)
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri smantana
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

FOILE :


Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc.


Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si se framanta pana obtinem un aluat care poate fi intins. Am mai adaugat inca 3 linguri de faina ca a fost prea moale.


UMPLUTURA:


Branza cu zaharul , esenta de vanilie si oul se mixeaza bine.

Se adauga grisul si se amesteca.


PREPARARE:


Se imparte aluatul in doua. Se pudreaza masa cu faina si se intinde foaia.Se pune foaia in tava (20x30) tapetata cu hartie de copt, se pune branza , iar deasupra iarasi punem poaie si intepam cu furculita din loc in loc.


Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-50 min.


Se scoate si se lasa la racit pe gratar .



POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

In loc de ulei se poate pune unt topit , sau untura.

2

Se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dea_Dea 1

12.06.2013, 22:56

MIha

Dea_Dea 1

12.06.2013, 22:57

Mirela

Emacristina 1

27.06.2013, 21:33

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Cheesecake