Prajitura cu branza alb/negru

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Mai 2013 | 1674 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat alb

  • 5 oua
  • 130 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf sare
  • 30 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat

blat cacao

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 ml ulei
  • un praf sare
  • 150 g zahar

crema

  • 400 g branza vaci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 linguri gelatina

glazura

  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza alb/negru:

Blat alb-Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea


Blat cacao-Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu un praf sare si cu zaharul.Adaugam usor cate un galbenus si mixam dupa fiecare.Treptat adaugam uleiul si cacaoa iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine compozitia si o rasturnam intr-o tava de aceeasi marime ca cea de la blatul alb.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Crema-mixam branza cu zaharul.Adaugam treptat smantana.Dupa adaugam frisca mixata cu un plic de zahar vanilat si o rasturnam peste branza.Amestecam bine toata compozitia si adaugam gelatina dizolvata pe baie de aburi in 150 ml apa. dam la rece 10 minute


Asamblare-pregatim o tava cu inel detasabil si asezam blatul alb -crema branza-blatul cacao.Dam la frigider 2 ore


Glazura-Punem toate ingredientele intr-un ibric la fiert pana se formeaza o crema.Dupa lasam sa se raceasca putin


Scoatem prajitura de la frigider si ii adaugam glazura calduta iar deasupra razuim putina ciocolata si dam inca 10 minute la racit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza alb/negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anett 1

13.05.2013, 18:05

Rocsi 1

13.05.2013, 20:39

Yamiii!

gaby_gabytza 1

14.05.2013, 09:15

va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Fanta