Prajitura cu branza alb/negru

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Mai 2013 | 2832 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat alb

  • 5 oua
  • 130 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf sare
  • 30 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat

blat cacao

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 ml ulei
  • un praf sare
  • 150 g zahar

crema

  • 400 g branza vaci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 linguri gelatina

glazura

  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza alb/negru:

Blat alb-Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia  si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea

Blat cacao-Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu un praf sare si cu zaharul.Adaugam usor cate un galbenus si mixam dupa fiecare.Treptat adaugam uleiul si cacaoa iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine compozitia si o rasturnam intr-o tava de aceeasi marime ca cea de la blatul alb.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-mixam branza cu zaharul.Adaugam treptat smantana.Dupa adaugam frisca mixata cu un plic de zahar vanilat si o rasturnam peste branza.Amestecam bine toata compozitia si adaugam gelatina dizolvata pe baie de aburi in 150 ml apa. dam la rece 10 minute

Asamblare-pregatim o tava cu inel detasabil si asezam blatul alb -crema branza-blatul cacao.Dam la frigider 2 ore

Glazura-Punem toate ingredientele intr-un ibric la fiert pana se formeaza o crema.Dupa lasam sa se raceasca putin

Scoatem prajitura de la frigider si ii adaugam glazura calduta iar deasupra razuim putina ciocolata si dam inca 10 minute la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza alb/negru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu branza