Prajitura cu branza alb/negru

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Mai 2013 | 2029 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat alb

  • 5 oua
  • 130 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf sare
  • 30 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat

blat cacao

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 ml ulei
  • un praf sare
  • 150 g zahar

crema

  • 400 g branza vaci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 linguri gelatina

glazura

  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza alb/negru:

Blat alb-Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea


Blat cacao-Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu un praf sare si cu zaharul.Adaugam usor cate un galbenus si mixam dupa fiecare.Treptat adaugam uleiul si cacaoa iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine compozitia si o rasturnam intr-o tava de aceeasi marime ca cea de la blatul alb.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Crema-mixam branza cu zaharul.Adaugam treptat smantana.Dupa adaugam frisca mixata cu un plic de zahar vanilat si o rasturnam peste branza.Amestecam bine toata compozitia si adaugam gelatina dizolvata pe baie de aburi in 150 ml apa. dam la rece 10 minute


Asamblare-pregatim o tava cu inel detasabil si asezam blatul alb -crema branza-blatul cacao.Dam la frigider 2 ore


Glazura-Punem toate ingredientele intr-un ibric la fiert pana se formeaza o crema.Dupa lasam sa se raceasca putin


Scoatem prajitura de la frigider si ii adaugam glazura calduta iar deasupra razuim putina ciocolata si dam inca 10 minute la racit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza alb/negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anett 1

13.05.2013, 18:05

Rocsi 1

13.05.2013, 20:39

Yamiii!

gaby_gabytza 1

14.05.2013, 09:15

va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pufulica