Clatite cu branza la cuptor

de Rocsi in Prajituri, 4 Sep 2011 | 4248 vizualizari

 

Cam acesta este desertul ce l-am pregatit pentru acest sfarsit de saptamana.Nu mancasem clatite cu branza de ceva ani,spre rusinea mea,desi stiu cat imi placeau,dar mereu amanam momentul pregatirii lor.Ieri m-am decis si le-am preparat.Asa ca sunteti invitati la mine la o clatita cu branzica!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • 1 cana si un sfert apa minerala(sau lapte)
  • 1 plic praf de copt
  • faina(eu am pus cam 15 linguri de faina)
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci(poate fi putin mai zemoasa,ca atunci cand vom pune clatitele la cuptor sa se insiropeze putin datorita branzei zemoasa)
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • dulceata de visine(cu asta am servit noi,dar puteti servi simple,cu ciocolata sau alte sosuri)
  • unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor:

Mai intai pregatim aluatul pentru clatite.

Batem ouale cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul,zaharul vanilat ,esenta si le incorporam. Apoi turnam apa minerala si praful de copt. La urma incorporam faina,treptat,amestecand mereu cu telul. Cand e gata compozitia o dam la frigider sa se odihneasca cam 20 de minute.

Umplutura:

Amestecam branza cu ouale si zaharul pudra. Apoi punem esenta,zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.

Punem o tigaie la incins cu un strop de ulei,pe care il imprastiem pe intreaga suprafata. Cu un polonic punem cate putina compozitie de clatite. Le rumenim frumos pe ambele parti si le asezam pe un platou.

Cand sunt gata toate clatitele,le umplem cu branza pregatita. Le impachetam bine sau le rulam.

Luam o tava de aragaz(sau un vas yena) si o ungem bine cu unt. Asezam in ea clatitele. Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura nu foarte mare, circa 15-20 de minute. Cand le scoatem le acoperim cu folie pentru a se patra moi .

Cand le servim punem niste dulceata de visine deasupra,pentru o mai mare savoare!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

05.09.2011, 21:22

mona,ruxy dragelor va multumesc

Kori 1

25.09.2011, 15:27

yaaammmm , da cred ca e bun rau

Rocsi 1

25.09.2011, 17:37

asa e kori

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci