Prajitura cu branza de vaci si afine

de Oana in Prajituri, 22 Aug 2009 | 12631 vizualizari

 

Are o textura foarte fina, delicata, dulce, buna, buna! este foarte racoritoare rece, iar afinele- bombe de vitamine!

 

INGREDIENTE

       Blat:
  • 150 g biscuiti cu unt
  • 60 g unt
       Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • o ligurita coaja de portocala sau lamaie (sau amandoua)
  • 150 g afine
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si afine:

Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), apoi se amesteca cu untul topit.


Se tapeteaza o forma detasabila de 22 cm cu hartie de copt si se intinde cu mana stratul de biscuiti, apasand bine.


Se incinge cuptorul la foc mediu, treapta 2.


Se amesteca cu mixerul branza de vaci, frisca lichida, galbenusurile, zaharul tos si vanilat si coaja de portocala. Se presara apoi faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat separat cu un praf de sare, pana se intaresc si formeaza moturi. Se adauga albusurile peste crema de branza si se amesteca lejer, de sus in jos, cu o lingura de lemn.


Se toarna jumatate din crema de branza peste blatul de biscuiti, se aseaza jumatate din afine, apoi restul de crema si restul de afine. Se pastreaza cateva afine pentru ornat.


Se pune forma in cuptor, pe gratarul din mijloc si se lasa pana se umfla si se rumeneste usor. Se opreste focul si se lasa forma in cuptorul incins inca 15 minute, apoi se scoate si se lasa prajitura sa se odihneasca in forma.


Se scoate prajitura pe un gratar, se indeparteaza foaia de copt si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza cu afine.


PS: Eu am folosit oua de tara, de aceea crema de branza are o culoare mai galbena :))

 

TIPS-URI

1

Biscuitii pentru blat se pot inlocui cu pricomigdale sau fursecuri sau piscoturi.

2

Prajitura se poate face fara fructe in interior si se poate decora doar la suprafata cu fructe proaspete, dupa ce se raceste. Se pot folosi capsuni si kiwi sau zmeura. Se pudreaza apoi cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

COMENTARII (7)

Oana 1

23.08.2009, 10:00

Rivka, cred ca merge de minune si cu stafide in loc de fructe! Ma bucur ca-ti place!

cornelia16_2002 1

24.08.2009, 00:09

super prajitura cred ca o fac si eu maine
dar nu pot pune si zmeura sau visine din compot?

Oana 1

24.08.2009, 01:21

Cornelia, sigur ca merg si fructe din compot, doar sa le storci bine de zeama. Bafta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura felie de lapte
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo (post)