Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao

de edagia4 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 7037 vizualizari

 

Pentru ca tot este saptamana alba - cea dinainte de postul Sfintelor Pasti am zis sa fac si eu cava dulce cu branzica , ca sa ne saturam de branzica , nu de alta!
Este o prajitura foarte frageda, ti se topeste in gura! Fetele mele le-au savurat cand inca nici nu se racisera foarte bine...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina(unt)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri smantana
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg branza de vaci
  • 250gr +2 linguri zahar
  • 2 oua
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao:

Aluatul: Freci margarina cu zaharul, adaugi oul, cacaua, praful de copt stinscu zeama de lamaie, zaharul vanilat si smantana. Amesteci foarte bine pana se omogenizeaza, apoi adaugi faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat potrivit de tare, pe care il framanti putin si il lasi sa se odihneasca.


Umplutura: Faramitezi bine branza, o mixezi, apoi o amesteci bine cu galbenusurile, 250 gr zahar tos si albusurile batute spuma separat cu 2 linguri de zahar. Amesteci pana obtii o pasta omogena. Imparti aluatul in doua si intinzi din fiecare bucata cate o foaie mare cat tava de prajitura. Ungi bine tava cu unt sau margarina, o tapetezi cu faina si asezi prima foaie, apoi pasta de branza repartizata in mod egal pe toata suprafata. Acoperi cu cea de-a doua foaie si dai la cuptor la foc potrivit cca 30 min. Cand este gata o scoti si o lasi la racit, apoi presari zaharul vanilat farin si o tai dreptunghiuri sau patrate.

 

TIPS-URI

1

Din aceeasi compozitie poti face pt copii si tarte cu branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

edagia4 1

22.02.2012, 20:04

Multumesc Rocsi!

gaby_duceag 1

23.02.2012, 07:53

Ce buna tre' sa fie!
Bun venit

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:50

buuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy