Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao

de edagia4 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 6323 vizualizari

 

Pentru ca tot este saptamana alba - cea dinainte de postul Sfintelor Pasti am zis sa fac si eu cava dulce cu branzica , ca sa ne saturam de branzica , nu de alta!
Este o prajitura foarte frageda, ti se topeste in gura! Fetele mele le-au savurat cand inca nici nu se racisera foarte bine...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina(unt)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri smantana
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg branza de vaci
  • 250gr +2 linguri zahar
  • 2 oua
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao:

Aluatul: Freci margarina cu zaharul, adaugi oul, cacaua, praful de copt stinscu zeama de lamaie, zaharul vanilat si smantana. Amesteci foarte bine pana se omogenizeaza, apoi adaugi faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat potrivit de tare, pe care il framanti putin si il lasi sa se odihneasca.


Umplutura: Faramitezi bine branza, o mixezi, apoi o amesteci bine cu galbenusurile, 250 gr zahar tos si albusurile batute spuma separat cu 2 linguri de zahar. Amesteci pana obtii o pasta omogena. Imparti aluatul in doua si intinzi din fiecare bucata cate o foaie mare cat tava de prajitura. Ungi bine tava cu unt sau margarina, o tapetezi cu faina si asezi prima foaie, apoi pasta de branza repartizata in mod egal pe toata suprafata. Acoperi cu cea de-a doua foaie si dai la cuptor la foc potrivit cca 30 min. Cand este gata o scoti si o lasi la racit, apoi presari zaharul vanilat farin si o tai dreptunghiuri sau patrate.

 

TIPS-URI

1

Din aceeasi compozitie poti face pt copii si tarte cu branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (19)

edagia4 1

22.02.2012, 20:04

Multumesc Rocsi!

gaby_duceag 1

23.02.2012, 07:53

Ce buna tre' sa fie!
Bun venit

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:50

buuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!