Prajitura cu branza de vaci si visine

de Lavinia in Prajituri, 16 Noi 2012 | 2321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 15 ml coniac/rom
  • esenta vanilie
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 100 g unt topit
  • praf de copt
  • Crema
  • 500 g branza de vaci
  • coaja de la 2 lamai
  • 140 g miere
  • esenta vanilie
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Decor:
  • un borcan compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si visine:

Blat:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, untul topit, coniacul, vanilia si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Crema:


Se amesteca branza cu coaja de lamaie,mierea ,vanilia si frisca batuta . Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa timp de 5 min iar apoi se pune pe baie de aburi sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba) apoi se incorporeaza in crema.


Decor:


Se fierbe praful de budinca cu 300 ml suc de visine.


Asamblare:


Se pun crema si visinele peste blat si se lasa la rece minim 2-3 ore. Cand s-a intarit crema se adauga peste ea budinca usor racita .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lavinia 1

17.11.2012, 09:20

Multumesc!

andreea_angelo 1

17.11.2012, 11:07

buna combinatia,superrrrrrrr

Lavinia 1

17.11.2012, 11:09

Multumesc Andreea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si bezea