Prajitura cu branza de vaci si visine

de Lavinia in Prajituri, 16 Noi 2012 | 2516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 15 ml coniac/rom
  • esenta vanilie
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 100 g unt topit
  • praf de copt
  • Crema
  • 500 g branza de vaci
  • coaja de la 2 lamai
  • 140 g miere
  • esenta vanilie
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Decor:
  • un borcan compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si visine:

Blat:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, untul topit, coniacul, vanilia si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Crema:


Se amesteca branza cu coaja de lamaie,mierea ,vanilia si frisca batuta . Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa timp de 5 min iar apoi se pune pe baie de aburi sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba) apoi se incorporeaza in crema.


Decor:


Se fierbe praful de budinca cu 300 ml suc de visine.


Asamblare:


Se pun crema si visinele peste blat si se lasa la rece minim 2-3 ore. Cand s-a intarit crema se adauga peste ea budinca usor racita .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lavinia 1

17.11.2012, 09:20

Multumesc!

andreea_angelo 1

17.11.2012, 11:07

buna combinatia,superrrrrrrr

Lavinia 1

17.11.2012, 11:09

Multumesc Andreea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite