Prăjitură cu brânză dulce și caise

de Panacris in Prajituri, 29 Aug 2014 | 9495 vizualizari

 

O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.

 

INGREDIENTE

  • ouă 6 bucățăți,
  • zahăr tos 18 linguri,
  • lapte grăsime 1,8 % 18 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 18 linguri,
  • făină albă de grâu cca 350 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • Pentru umplutură:
  • brânză de vaci cca. 200 g,
  • zahăr brun 1 lingură,
  • ou 1 bucată,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • caise cca 6 bucăți.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză dulce și caise:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.  

Pe blatul din tavă se pun grămojaore de cremă de brânză, alternând cu jumătăți de caise. Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 30 de minute. După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză dulce și caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si capsune