Tarta cu mere si stafide

de dentistutza in Prajituri, 21 Iul 2010 | 6789 vizualizari

 

Combinatia de mar cu baza usor crocanta este delicioasa. Arata bine si se realizeaza fara mari dificultati.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. zahar pudra
  • 175 gr. unt rece
  • un praf sare
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1 galbenus+1 lingura miere pentru uns
  • 6 mere mari
  • 50 gr. stafide
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si stafide:

Untul se freaca cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza faina,praful de sare si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged care se da cam 15-20 minute la frigider. In acest timp merele curatate se taie felii subtiri.


Se intinde 3/4 din aluat intr-o foaie subtire care se aseaza pe o forma unsa cu unt. Feliile de mar se aseaza una langa alta, se presara scortisoara si stafidele spalate in apa calda.


Din restul de aluat se intinde o foaie din care se taie fasiile ce vor forma grilajul de pe tarta. Se unge cu galbenusul amestecat cu miere si se coace pana ce capata o culoare rumena, aramie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

21.07.2010, 14:45

dentistutza 1

21.07.2010, 15:28

esteee! avem pentru toata lumea!!!!

ralu_ca 1

20.10.2013, 08:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu coacaze rosii