Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

de danakarin in Prajituri, 16 Dec 2011 | 7912 vizualizari

 

La capitolul fursecuri, cred ca vor fi printre ultimele inainte de Craciun. Reteta am gasit-o pe Chefkoch.de si am schimbat putin.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 150 g migdale macinate
  • 2galbenuse
  • 125 g zahar praf
  • 175 g unt
  • 15 g cacao
  • 1 pliculet zahar vanillat
  • 2 lingurite rom
  • pentru stratul de martipan
  • 300 g martipan
  • 150 g zahar praf
  • 200 g gem de caise
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri de suc de portocala
  • Pentru glazura:
  • 125 g smantana de frisca
  • 50 g miere de albine
  • 30 g unt
  • 150 g ciocolata de menaj
  • pentru decor: 
  • glazura de ciocolata alba, din comert.
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen):

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am decupat pe rand. Putem folosi si numai o forma rotunda, dupa plac, si le coacem la 160 de grade 10-15 minute. Vom avea cel putin 2 tavi mari de cuptor. Le lasam apoi sa se raceasca.

Intre timp amestecam 200 g de gem de caise cu coaja rasa de portocala si cu sucul de portocala, fierbem compozitia 1-2 minute si o trecem printr-o sita fina. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare inimioara.

Martipanul il framantam cu zaharul praf, vom obtine o coca omogena, pe care o si intindem, intre 2 foi de hartie de copt un strat subtire, ca de aluat, il taiem in forma de inimoiara a fursecurilor. Eu am facut pe rand, am luat cate o cantitate mica, am decupat, apoi am intins iar o cantitate mica...altfel riscam sa se lipeasca de foaia de copt. Asezam martipanul peste fursecurile unse si lasam sa se usuce.

Din smantana, miere, ciocolata, unt, realizam glazura, dar putem folosi si una din comert. Glazuram inimioarele, le lasam sa se intareasca. La sfarsit topim glazura alba, o turnam intr-un cornet, eu am folosit o punga de plastic pe care am gaurit-o intr.un colt, si decoram inimioarele.

Pare un pic laborios, este poate, dar mie mi-a facut placere sa le fac, iar gustul este exceptional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Islere cu nuca